Caută
Close this search box.

Antrenorul Okan Buruk, de la Istanbul Başakşehir, care i-a numit ţigani pe români, a fost suspendat

okan buruk

Okan Buruk, antrenorul campioanei Istanbul Başakşehir, a fost suspendat cinci meciuri de Comisia de Disciplină a Federaţiei Turce de Fotbal.

El este personajul al cărui glas a fost auzit la meciul de pomină PSG – Istanbul Başakşehir (5-1 după reluare) că-i spune lui Colţescu: „În ţara mea, românii sunt ţigani” a fost suspendat pentru comportament nesportiv faţă de un arbitru, relatează agenţia Anadolu, via DigiSport.

Dar nu pentru acel meci a primit acum sancţiunea.

Okan Buruk, 47 de ani, a primit sancţiunea, în urma comportamentului său de la derby-ul cu Fenerbahce, din etapa a 14-a, pierdut cu 1-4 în deplasare. Arbitrul Bahattin Şimşek a eliminat în acel meci doi jucători de la Başakşehir, pe Rafael (71) şi Irfan Can Kahveci (74).

Okan Buruk a primit şi el cartonaşul roşu în min. 71, pentru proteste la adresa arbitrului. El a fost amendat şi cu 38.000 de lire turceşti (5.139 dolari).

În prima ligă turcă, după 15 etape, Istanbul Başakşehir ocupă locul 16 (din 21 de echipe), cu 16 puncte (14 jocuri). Gaziantep, echipa lui Marius Şumudică, a învins la Istanbul campioana Turciei cu 2-1 si se află pe locul 4, cu 27 de puncte.

Okan Buruk s-a remarcat prin proteste şi la meciul dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, din Liga Campionilor, până la episodul de rasism de care a fost acuzat arbitrul român de rezervă Sebastian Colţescu la adresa secundului său, Pierre Webo, în min. 14 al partidei amintite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri