Caută
Close this search box.

Aproape 5.000 de restaurante, terase şi fast-food-uri, verificate de angajaţi ai MAI

Peste 4.700 de restaurante, terase şi fast-food-uri au fost controlate în ultimele 24 de ore, în cadrul unor acţiuni care au vizat respectarea măsurilor pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în special în zonele cu risc epidemiologic ridicat şi la obiectivele supuse unor restricţii, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Verificările au vizat aproape 5.300 de operatori economici, 213 operatori transport de persoane şi aproximativ 11.500 de obiective de interes, printre care 4.750 de restaurante, terase şi fast-food-uri, a precizat Dajbog, la sediul MAI.

Totodată, au fost verificate peste 73.000 de persoane, fiind depistate aproape 6.000 care nu respectau măsurile de protecţie sanitară. 643 de persoane nu au respectat restricţiile de circulaţie.

Ea a menţionat că, la nivel naţional, au acţionat 6.400 de poliţişti, 4.000 de jandarmi, 1.830 cadre ISU, 180 de poliţişti de frontieră şi 2.530 de poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai ANSVSA, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale.

„Având în vedere evoluţia numărului de îmbolnăviri cu COVID-19, structurile Ministerului Afacerilor Interne au continuat, la nivel naţional, acţiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile obligatorii pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a afirmat Monica Dajbog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri