Autorităţile din Buzău au plantat 775 de stejari în memoria eroilor Regimentului 48 Infanterie care şi-au dat viaţa la Deleni, ultimii fiind plantaţi chiar de Ziua Naţională. De asemenea, un monument a fost dezvelit în Parcul Crâng din oraş.

Primăria municipiului Buzău, împreună cu comanda Diviziei 2 Infanterie Getica, a organizat, marţi, un ceremonial militar şi religios cu ocazia dezvelirii în Parcul Crâng a unui Monument al Eroilor Neamului în memoria celor 775 de eroi ai Regimentului 48 Infanterie, care şi-au dat viaţa la Deleni, judeţul Iaşi, în Războiul de Reîntregire a Neamului 1916-1919, potrivit News.ro.

Manifestarea s-a desfăşurat în format restrâns, la ea participând preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, prefectul Leonard Dimian, subsecretarul de stat în MAI Claudia Benchescu, comandantul Diviziei 2 Infanterie ”Getica”, generalul Dragoş Iacob şi viceprimarul comunei Deleni.

FOTO: News.ro

De Ziua Naţională a României, fiecare stejar plantat a primit o plăcuţă cu numele eroului, o floare şi un pumn de pământ adus de la groapa comuna în care au fost înhumaţi în comuna Deleni.

Ultimii stejari au fost plantaţi, marţi, de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi Înaltpreasfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

288 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here