Procesul de avizare în regim de urgenţă folosit de unele ţări pentru a accelera distribuirea unui vaccin anti-COVID-19 nu reprezintă o opţiune legală în Elveţia, a anunţat vineri agenţia elveţiană pentru medicamente, transmite Reuters.

Agenţia „Swissmedic lucrează îndeaproape cu autorităţile partenere de pe plan internaţional şi examinează toate aplicaţiile pentru (aprobarea de) vaccinuri anti-COVID-19 în regim de urgenţă şi în procedură de evaluare continuă”, a indicat într-un comunicat agenţia elveţiană.

Swissmedic a menţionat că a primit din partea companiilor detalii suplimentare cu privire la vaccinurile lor anti-COVID-19 care vor permite autorizarea acestora imediat ce vor exista suficiente informaţii privind siguranţa, eficacitatea şi calitatea lor.

Comunicatul adaugă totuşi că „aprobarea în regim de urgenţă a vaccinurilor nu reprezintă o opţiune legală în Elveţia” şi exclude „vaccinări premature” în Elveţia.

Luna trecută, Elveţia a anunţat că a semnat un contract cu Pfizer şi BioNTech privind livrarea a 3 milioane de doze de vaccin. Berna a semnat de asemenea acorduri cu Moderna şi AstraZeneca.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here