Caută
Close this search box.

Arestări în Republica Moldova în legătură cu trucarea de meciuri

Jumătate din echipele din prima ligă de fotbal a Republicii Moldova au fost implicate în trucarea de meciuri, iar patru suspecţi au fost deja reţinuţi, au anunţat Europolul şi oficialii anticorupţie moldoveni, miercuri, citaţi de Reuters.

Conducători de cluburi, antrenori, manageri, fotbalişti şi alţi intermediari fac parte dintr-o reţea”, a precizat Europol într-un comunicat, adăugând că aproape 20 de meciuri e posibil să fi fost trucate în actuala ediţie de campionat.

Oficialii au afirmat că infractorii ar influenţa rezultatele meciurilor şi ar paria mai ales pe pieţele asiatice, potrivit Agerpres. Unele pariuri variază între 10.000 şi 20.000 de euro pentru un singur meci, cu profituri ilicite estimate la 600.000 de euro.

Europolul a afirmat că susţine centrul naţional anticorupţie al Republicii Moldova în dezmembrarea grupului de crimă organizată implicat în trucarea meciurilor.

Centrul anticorupţie a subliniat că suspectează 11 persoane de mituirea jucătorilor şi trucarea rezultatelor meciurilor.

Autorităţile fotbalistice de la Chişinău nu au comentat aceste afirmaţii.

Maia Sandu, fostă economistă la Banca Mondială şi proeuropeană, l-a învins în alegerile prezidenţiale de luna trecută de Igor Dodon, favoritul Moscovei, promiţând să lupte împotriva corupţiei în mica fostă republică sovietică, aminteşte Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri