Caută
Close this search box.

Astăzi încep negocierile PNL cu USR PLUS şi UDMR, pentru formarea majorităţii parlamentare

negocierile

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că e pregătit să intre în negocieri cu reprezentanții USR-PLUS, cu cei ai UDMR dar și cu grupul minorităților, în vederea formării unei majorităţi parlamentare.

„Negocierile vor începe joi”, a anunțat Orban, îndemânându-i pe jurnaliști să evite să facă speculații pe seama împărțirii portofoliilor ministeriale, pentu că informațiile vor fi făcute publice atunci când vor exista decizii concrete.

„În cadrul reuniunii Biroului Politic Naţional am stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea Guvernului. Este vorba de USR-PLUS, UDMR, de asemenea vom purta discuţii şi negocieri şi cu grupul minorităţilor din Camera Deputaţilor.

Există şansa de formare a unei majorităţi parlamentare. În baza rezultatelor pe care le avem în acest moment este indicată clar posibilitatea de formare a unei majorităţi. (…) Vor urma paşii de negociere începând de mâine”, a spus Orban, la sediul PNL.

Orban a mai adăugat că BPN al PNL a decis formarea unei echipe de negociere pe care o va conduce el, împreună cu premierul propus de PNL, Florin Cîțu. Potrivit lui Orban, echipa va negocia programul de guvernare, formula de guvern şi va purta discuţii şi legate de Parlament.

„Noi suntem concentraţi şi pe programul de guvernare şi pe identificarea celor mai buni candidaţi de miniştri. (…) O să existe o negociere legată de portofolii, dar în ceea ce mă priveşte pe mine sunt adeptul, mai ales când este vorba de un lucru atât de important pentru ţară cum este formarea unui guvern, să comunicăm doar în momentul în care se iau decizii”, a spus preşedintele PNL. El a menţionat că echipa de negociere va discuta şi despre şefia Camerei Deputaţilor, care ar urma să-i revină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri