Caută
Close this search box.

Au scăzut temperatura prea mult la un lot de vaccinuri Pfizer

pfizer

Autoritățile din SUA au anunțat o anomalie la două seturi de vaccinuri anti-Covid-19 produse de compania americană Pfizer. Temperatura a scăzut la minus 92 de grade Celsius. Autoritățile și compania încearcă să stabilească dacă cea anomalie este sau nu sigură.

Vaccinul Pfizer, care a fost dezvoltat împreună cu compania germană BioNTech, necesită o temperatură de depozitare de aproximativ minus 70 de grade Celsius. Fiolele cu vaccin sunt depozitate în tăvi, care conțin cel puțin 975 de doze fiecare, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Generalul Gustave Perna, care supraveghează programul de vaccinare cunoscut drept Operation Warp Speed, a declarat reporterilor că două tăvi care au ajuns în două locații separate din California trebuie returnate la Pfizer după ce temperatura a scăzut la minus 92 de grade Celsius.

Vaccinul „nu a părăsit niciodată camionul”, a spus el. „Le-am returnat imediat înapoi la Pfizer și am înlocuit cele două tăvi. Lucrăm acum cu FDA, CDC, FDA și Pfizer pentru a stabili dacă acea anomalie este sau nu sigură”. El a spus că „anomalia” s-a repetat în Alabama.

„În Alabama au fost primite într-o locație două tăvi. Aceeași anomalie, minus 92. Am reușit să oprim și să punem în carantină vaccinul și să înlocuim transportul”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri