Caută
Close this search box.

Aurelian Pavelescu îi cere socoteală lui Ion Caramitru pentru gândirea fiului său

aurelian pavelescu

Aurelian Pavelescu a dat publicități un text vitriolant la adresa lui Ion Caramitru, căruia îi cere socoteală pentru opiniile fiului său, Andrei Caramitru. Mai mult, Pavelescu consideră că Ion Caramitru ar trebui să demisioneze din fruntea Teatrului Național București.

„Ion Caramitru, nu este doar actorul și directorul de decenii al Teatrului Național București, ci și unul dintre liderii PNȚCD din anii 90, ministru PNȚCD, cu mari pretențîi de reper moral. Sunt, încă, neclare, împrejurările în care a participat la revoluție (lovitură de stat) în decembrie 1989, în rol central.

Mulți îl respectă ca actor și așa-zis om de cultură, autoritate pe care o transferă asupra omului politic. Ca profesor la fostul ATF, actualul UNATC, eu consider că este un actor mediocru și om de cultură de categoria a doua, pretenția că ar face parte dintre cei mari fiind o exagerare, o imagine construită artificial (nu mă pot abține să fac această precizare, nu știu dacă voi mai avea ocazia).

Cum a fost posibil ca Ion Caramitru ‘ţărănistul’, să aibă un fiu cu o așa lipsă de educație și cultură, un impertinent și cea mai mizerabilă voce împotriva credinței, Bisericii Ortodoxe și tradițiilor poporului român? Abjectiile aruncate în public de Andrei Caramitru sunt intolerabile, iar Ion Caramitru ar trebui să răspundă: ce educație i-a dat în familie? Ce model a fost pentru propriul fiu? Așa încât să pretindă a fi model și pentru alţii și, mai ales, țărănist?

Ion Caramitru i-a dat fiului sau o educație ateistă, cu dispreț față de cultura și poporul român, Andrei Caramitru este oglinda propriului tată. Avea obligația să-i cultive măcar respectul.

Dar, să zicem, cum pot spune alții, că n-a avut ce-i face, că nu este responsabil de mizeriile fiului său, că fiul său este un degenerat. Dacă ar fi așa, Ion Caramitru ar fi trebuit să se delimiteze de mult, public, de abjectiile fiului, să-și ceară iertare și să demisioneze de la conducerea TNB – instituție de cultură națională. Dar nu! Tăcerea sa înseamnă o formă de consimțământ.

Nu, dlor Ion și Andrei Caramitru, Biserica Ortodoxă Română și poporul român drept credincios nu sunt o ‘sectă extremistă și criminală’, când cântăm colinde și luăm lumina iubindu-L pe Hristos, care a adus dragostea în lume, dorim să fim asemeni Lui, în demnitatea lui Dumnezeu! Noi, creștinii, nu dorim ură și intoleranță și nu facem din lăcomie și bogăție idoli la care să ne închinăm! Și ne creștem copiii, cât putem, în frica lui Dumnezeu! Iar, dacă nu putem, ne este rușine și ne rugăm pentru ei zi și noapte, în locul lor, să-i apere Dumnezeu în mare milă Sa!”, a scris Pavelescu, pe Facebook.

Andrei Caramitru consideră că ascensiunea extraordinară a AUR se datorează în primul rând sprijinului oferit de BOR.

„Când eu am spus că BOR este o sectă extremistă și un pericol pentru România – mulți au zis că exagerez, cum îmi permit. Păi ei au susținut direct AUR, masiv și pe față. De asta a și luat 9%. Citiți investigația Recorder. Când îi vedeți pe ăia noi din parlament, pe interlopi și dezaxați, rânjind – de fapt vedeți rânjetul BOR.

Mai mare ticăloşie decât organizația asta numită BOR nu există. Vor să murim cât mai mulți de virus, vor să distrugă democrația, să elimine libertățile oamenilor, să ne scoată din UE și din NATO. Vor un califat brutal medieval. Să fim toți în genunchi pupând moaște și poalele lor. Și cine va refuza va fi dat pe mâinile hoardelor AUR, care vor fi ‘binecuvântați’ să ne terorizeze. Dacă nu înțelegem și nu facem nimic fix acolo o să ne aducă”, a scris Caramitru, pe Facebook.

„Cum a crescut AUR? Pe lângă IPS Make, membru al sinodului, care s-a aliat cu ei pe față – s-au implicat direct și Fratiile Ortodoxe – organizațîi neo-legionare extrem de dure, care îndeamnă public la ‘lupta radicală, până la capăt’ împotriva tuturor celor care nu sunt ortodocși fanatici ca ei. Sunt organizate și chiar numite la fel că Frăţiile de Cruce din timpul legionarilor, brațul lor armat atunci. Ca și atunci – și acum organizează tabere de antrenament de luptă și tot tacâmul”, a mai spus Caramitru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri