Caută
Close this search box.

Brexit. Pentru a supraveghea pescuitul, Royal Navy va depinde de o firmă din Franța!

Brexit

Așa cum se știe, Londra a anunțat că va trimite nave militare ale Marinei Regale pentru a împiedica accesul pescarilor europeni în apele sale teritoriale. Dar britanicii au descoperit, brusc, că au o problemă.

În cazul unui „no deal” post-Brexit, guvernul a confirmat că patru nave ale Marinei Britanice sunt pregătite să patruleze apele teritoriale începând cu 1 ianuarie. Pentru a împiedica accesul pescarilor europeni.

Cele patru nave vor avea la bord şi armament, dar nu se aşteaptă ca acesta să fie folosit.

Deoarece se alătură și ilustrează cu absurd știrile fierbinți despre negocierile interminabile dintre Uniunea Europeană și guvernul lui Boris Johnson, un articol din Times, din octombrie 2019, a circulat pe larg pe Twitter în ultimele zile.

Edificator, el relatează despre cum Marea Britanie a încredințat supravegherea prin satelit a spațiului său maritim unei companii din Franța. Țara cu care se va contrunta prima în cazul lipsei unui acord post-Brexit, în privința dreptului la pescuit în apele teritoriale britanice, o practică de secole a europenilor.

În urmă cu paisprezece luni, în urma unei cereri de oferte, Departamentul Regatului Unit pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (Defra) a atribuit contractul de supraveghere a navelor din spațiul maritim al Marii Britanii companiei franceze Collecte Localisation Satellites (CLS), care i-a succedat astfel celei britanice Globalvista, scrie Slate.

Astfel că acordul rămâne de actualitate: în cazul lipsei unui acord cu Uniunea Europeană, pe baza datelor Collecte Localisation Satellites va trebui să se bazeze Royal Navy pentru a patrula în apele britanice în scopul de a monitoriza zonele de pescuit, așa cum era a planificat Londra.

„ Eu l-am avertizat pe ministrul mediului, George Eustice, în urmă cu câteva luni de pericolul politic al unei astfel de inițiative. Nu pot să cred că oricine are un minim bun simț politic poate lua o astfel de decizie” , a protestat Andrew Bridgen, deputat conservator din North West Leicestershire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri