Caută
Close this search box.

Cabinetul Cîţu ar poutea fi votat de Parlament miercuri seară

cîţu

După consultările de la Palatul Cotroceni, liderii coaliției au declarat că vor ca votul de învestitură pentru Guvernul Cîțu să fie dat miercuri seara, astfel încât imediat după vot să aibă loc și prima ședință de Guvern.

Președintele Klaus Iohannis urmează să îl anunțe astăzi pe Florin Cîțu pentru funcția de premier desemnat.

„Am luat decizia de a participa împreună pentru că din momentul alegerilor am decis să formăm o coaliție de centru dreapta care să ofere un guvern în cel mai scurt timp. I-am prezentat președintelui acordul de coaliție și voința noastră comună de a lucra împreună. Așteptăm deciza președintelui și suntem pregătiți să demarăm procedurile pentru învestire”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, după consultările de la Cotroceni.

Premierul propus de coaliție, Florin Cîțu, a spus că își dorește ca guvernul să fie învestit mâine seară, prin votul Parlamentului, urmând ca după învestire să aibă loc și prima ședință de guvern.

„I-am transmis domnului președinte că sunt gata să îmi asum această guvernarea într-o perioadă grea pentru România. Am prezentat și cum văd lucrurile după votul de mâine seară și care ar trebui să fie primele măsuri din prima ședință de guvern”, a spus Cîțu.

Copreședinții USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș au declarat, conform Digi24, că încep cu dreptul acest parteneriat și că este o coaliție care își asumă „responsabil” măsurile necesare.

„I-am comunicat președintelui că am decis să îl susținem pe Florin Cîțu și că avem un program de guvernare finalizat. I-am propus președintelui să lucrăm împreună, în parteneriat, pentru că România are nevoie de reforme. Începem cu dreptul și construim un parteneriat între Parlament, Guvern și Președinte”, a spus Dacian Cioloș.

„I-am transmis președintelui că este o coaliție care își asumă responsabil măsurile. I-am transmis și că dincolo de programul de guvernare pe care îl vom prezenta mâine sunt și câteva reforme pe care așteptăm sprijinul său”, a spus și Dan Barna.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor a vorbit despre o guvernare de 4 ani.

„Am transmis președintelui intenția noastră de a colabora și conlucra pentru o perioada de 4 ani de zile. Avem o responsabilitate uriașă. Sunt convins că această perioadă care urmează, cu eforturile necesare, prin colaborare, va însemna un lucru bun pentru România. Sunt convins că mâine seară, după votul Parlamentului, putem începe munca”, a declarat liderul UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri