Caută
Close this search box.

Camera Deputaţilor a înfiinţat trei comisii, se pare pentru îndestularea algoritmului guvernamental

camera deputaţilor

Camera Deputaţilor a adoptat modificarea Regulamentului forului legislativ, pentru a înfiinţa trei noi comisii: Constituţionalitate, Ştiinţă şi Tehnologie, Tineret şi Sport.

Deputatul AUR Antonio Andrusceac a precizat înaintea votului că este creat un paralelism între CCR şi Comisia pentru Constituţionalitate. În replică, preşedintele Camerei, Ludovic Orban, a spus că şi la Senat există o astfel de comisie.

Deputaţii au adoptat proiectul de hotărâre pentru completarea articolului 60 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, cu încă trei puncte, care prevăd înfiinţarea celor trei comisii. Au fost 30 de voturi, conform News.ro.

Astfel, a fost înfiinţată Comisia pentru Ştiinţă şi Tehnologie, Comisia pentru Tineret şi Sport, care are ca domeniu activitatea sportivă şi problemele tineretului, şi Comisia pentru Constituţionalitate, al cărei scop este punerea în acord a prevederilor declarate neconstituţionale cu deciziile Curţii Constituţionale.

Camera Deputaţilor aprobă componenţa numerică şi nominală a comisiilor permanente ale forului legislativ. Acelaşi lucru a fost făcut şi în plenul Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri