Caută
Close this search box.

Campania marca Olguţa Vasilescu. A folosit bani obţinuţi din droguri

Olguţa Vasilescu

Consilierul local PSD Laurențiu Alin Diaconescu, condamnat definitiv pentru trafic de droguri de mare risc, a contribuit cu 22.500 de lei, la campania electorală a Liei Olguţa Vasilescu. Suma apare în documente oficiale cu cei care au finanțat campania primarului PSD al Craiovei.

Potrivit documentelor, date publicității de Petru Becheru, traficantul Diaconescu a donat pentru campania Olguței Vasilescu suma de 22.300 de lei (peste 5.000 de euro). Este printre cele mai mari sume donate oficial pentru campania PSD din Craiova.

 

Consilierul local PSD Laurențiu Alin Diaconescu, fost candidat la Primăria Băilești la alegerile locale din 27 septembrie 2020, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova, la 3 ani și 4 luni de închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc.

Ca pedeapsă complementară, acesta nu mai are dreptul, pe o durată de doi ani, de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ceea ce înseamnă că îşi pierde calitatea de ales local.

Laurenţiu Alin Diaconescu a fost trimis în judecată în 2018, fiind acuzat că, în calitate de responsabil cu achiziţiile, în cadrul unei farmacii administrate de soţia sa, a vândut fără a avea dreptul produse din gama opioidelor, care întră în categoria stupefiantelor.

Procurorii au arătat că acesta s-a implicat în obţinerea unor medicamente care conţineau substanţe stupefiante sau psihotrope, pentru a le vinde unui bărbat care locuia în Suedia, care pretindea că îi sunt necesare mamei sale, suferindă de cancer.

Diaconescu a auzit discuţia dintre bărbat şi soţia sa, administrator de farmacie, care comandase 5 cutii a câte 60 de comprimate de oxidolor, cu concentraţia de 80 mg, şi a intervenit.

„Inculpatul, care avea calitatea de funcţionar însărcinat cu achiziţiile în cadrul farmaciei, a luat apoi hotărârea de a cumpăra medicamentele comandate, care au fost preluate de la distribuitor şi puse într-un dulap special prevăzut cu încuietoare anume destinat medicamentelor care conţineau substanţe stupefiante sau psihotrope.

Ulterior, inculpatul a vândut, fără drept, cele 5 (cinci) cutii cu comprimate oxidolor inculpatului, fără a-i cunoaşte identitatea, fără a-i solicită acestuia vreun act care serveşte la identificare sau legitimare şi fără a-i solicită vreo prescripţie medicală specială sau chiar fără regim special (…).

Încurajat de faptul că identitatea nu-i fusese dezvăluită şi de modul în care inculpatul cumpăra şi vindea droguri de risc, inculpatul (n.red.: cumpărătorul) a sunat în alte trei rânduri pe telefonul fix al farmaciei, punct de lucru Băileşti, recomandându-se ‘băiatul cu Oxidolor-ul’ şi a comandat diferite cantităţi de medicamente care conţineau substanţe opioide, apelurile iniţiindu-le din Suedia, unde locuia şi unde trebuiau să ajungă drogurile.

De fiecare dată, hotărârea de a cumpăra, fără drept, de la furnizorii autorizaţi medicamentul oxidolor a luat-o inculpatul Diaconescu Laurenţiu Alin, care apoi a procedat la vânzarea medicamentelor inculpatului PCM, în modalitatea expusă mai sus”, au arătat procurorii.

Potrivit sursei citate, inculpatul a comandat şi achiziţionat fără drept, în baza a nouă facturi separate, un număr total de alte 100 cutii conţînând 60 comprimate Oxidolor concentraţia 80 mg, folosind doi furnizori în acelaşi timp pentru a nu depăşi cantităţile lunare pe care le putea achiziţiona pe credit şi a nu figura cu cantităţi mari în aceeaşi lună.

„Pentru a da o aparenţă de legalitate a vânzărilor fără drept de substanţe stupefiante, inculpatul a emis la dată de 06.05.2017 un bon fiscal, iar la dată de 11.10.2017 un număr de 7 bonuri fiscale cu ajutorul cărora a făcut descărcarea de gestiune şi a creat aparenţa existenţei mai multor cumpărători.

Ulterior, pentru medicamentele achiziţionate, inculpatul a descărcat gestiunea electronică aferentă prin operarea fictivă a unui proces verbal de distrugere, inclusiv pentru medicamentele vândute în mod cert către persoană trimisă de către inculpatul PCM, fără a fi însă constituită o comisie conform prevederilor Lg. 339/2005”, au mai arătat procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri