Caută
Close this search box.

Carantinarea unor zone a avut efect. DSU confirmă că incidenţa cumulată a scăzut

carantină

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a informat, luni, că incidenţa cumulată, în ultimele 14 zile, a cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 la 1.000 de locuitori a scăzut în zonele carantinate „cu peste 50%” din valoarea iniţială.

„Luând în considerare situaţia epidemiologică din mai multe judeţe la nivel naţional şi pentru care în baza Legii 136/18 iulie 2020, în mai multe municipii, localităţi, oraşe, comune, sate a fost instituită carantina zonală pe o perioadă de 14 zile sau prelungirea acesteia după caz, reiterăm faptul că evoluţia incidenţei cumulate în zonele vizate, în ultimele 14 zile, la 1.000 de locuitori a scăzut, fapt ce subliniază importanţa adoptării în timp util a măsurilor suplimentare de protecţie a comunităţilor în zonele unde riscul epidemiologic era semnificativ”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DSU.

Potrivit comunicatului, răspândirea noului coronavirus s-a diminuat în mai multe judeţe, după ce s-a impus carantinarea unor localităţi.

„Acest lucru se datorează, în principal, cetăţenilor aflaţi în zonele vizate, prin respectarea tuturor măsurilor generale de protecţie”, susţine DSU, care evidenţiază că incidenţa cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori a scăzut „cu peste 50%”.

Este vorba despre judeţul Sibiu, municipiul Zalău, judeţul Iaşi, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Satu-Mare şi exemplele continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri