Caută
Close this search box.

Chevron reduce masiv investiţiile pe termen lung şi bugetul pentru explorări

chevron

Grupul american Chevron a redus joi cu miliarde de dolari investiţiile pe termen lung şi bugetul alocat activităţilor de explorare, chiar şi după o restructurare majoră a operaţiunilor sale, pentru a compensa prăbuşirea preţurilor petrolului şi a proteja dividendele, transmite Reuters, via News.ro.

În acest an, marii producători de petrol şi-au revizuit în scădere valoarea activelor cu circa 80 de miliarde de dolari, au redus producţia şi au concediat mii de angajaţi, pentru a economisi bani, pe fondul declinului accentuat al cererii de petrol şi al veniturilor.

Chevron a anunţat că se aşteaptă la un buget pentru investiţii şi activităţi de explorare de 14-16 miliarde de dolari pe an, până în 2025, cu mult sub nivelul anticipat anterior, de până la 22 de miliarde de dolari.

Decizia de a reduce cheltuielile pentru noi proiecte petroliere est un semn că Chevron se aşteaptă ca preţurile energiei să rămână scăzute timp de ani de zile.

Reducerile vor avea loc chiar dacă a adăugat proiecte uriaşe în Statele Unite, Orientul Mijlociu şi Africa, cumpărate de Chevron în cadrul preluării Noble Energy, pentru 4,1 miliarde de dolari.

În pofida reducerii bugetului, compania a anunţat că începând din 2022 probabil va creşte investiţiile în bazinul Permian şi Golful Mexic, în urma scăderii capitalului necesat unui proiect din Kazahstan.

Spre deosebire de Chevron, compania concurentă Exxon Mobil a anunţat luni că până în 2024 va mări cheltuielile peste nivelul din acest an, de 23 de miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri