Caută
Close this search box.

Cine ar fi ordonat asasinarea judecătorului iranian, într-un hotel din Bucureşti

zindashti

13 membri ai unui grup criminal kurd iranian, cunoscut sub numele de Cartelul Zindashti, care activează în Turcia, au fost arestați sub acuzația de colaborare cu organele de informații din Republica Islamică Iran, potrivit unui anunț al poliției turce.

Oficiali turci au declarat agenției de știri Anatoli că ministerul iranian de informații folosește acest grup infracțional pentru a asasina sau răpi disidenți iranieni, în Turcia, cel puțin din anul 2015, relatează publicația Iran Internațional, citată de Ziare.com.

Sursa citată arată că publicațiile turcești au relatat că și videoclipurilor difuzate de postul Sky News, din Marea Britanie, pe 16 decembrie, privind răpirea lui Habib Asyud sau Chaab, un separatist iranian-arab, din provincia producătoare de petrol Khuzestan, cu o mare populație de limbă persană, ar fi fost ultima misiune desfășurată de grupul criminal, în numele ministerului iranian de informații.

Pe lângă asociații săi din traficul de droguri, Naji Sharifi Zindashti, bărbatul care conduce acest cartel, ar fi suspectat şi că ar fi fost în spatele asasinării disidentului iranian Masoud Mowlavi, la Istanbul, în noiembrie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri