Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat, luni seară, decizia premierului Ludovic Orban de a demisiona din funcţie.

„Este o iresponsabilitate ce a făcut Ludovic Orban. Vă reamintesc decizia noastră de a avea un Guvern cu drepturi depline la începutul pandemiei. Funcţia de prim-ministru nu se părăseşte cum vrei. Eu nici nu prea am înţeles, au câştigat sau nu alegerile? Şi-a dat demisia că a pierdut alegerile, dar va forma un Guvern PNL pentru că au câştigat alegerile.

Un Guvern interimar nu mai poate emite ordonanţe de urgenţă. Noi am terminat alegerile, nu avem încă rezultatul oficial al alegerilor, nu avem constituit noul Parlament, lucrurile acestea durează două – trei săptămâni, şi pe urmă se votează un nou Guvern.

Deci toată această procedură poate să dureze şi o lună. Ce face România în această lună de zile când avem un lider politic care vremelnic ocupă funcţia de prim-ministru şi pleacă din funcţie? Dacă Guvernul nu este instituit la prima încercare? Noi nu avem Guvern cu drepturi depline în plină criză sanitară cu care se confruntă în acest moment România.

Este un gest iresponsabil, nu e un gest de bărbăţie”, a spus Ciolacu într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Marcel Ciolacu, a declarat luni că şeful statului trebuie să recunoască eşecul Guvernului Orban şi să cheme apoi forţele politice la Palatul Cotroceni pentru consultări.

„Nu înţeleg cum poate o forţă politică reprezentativă, cu peste 150 de parlamentari, să fie ţinută în afara deciziei politice. Adică orice partid care este în opoziţie este ţinut în afara deciziei politice?

Preşedintele trebuie să iasă la televizor să recunoască eşecul acestei guvernări şi al Guvernului Orban şi să intre în logica Constituţiei şi în logica priorităţilor oamenilor şi să înţeleagă votul dat de români. (…)

Românii au probleme cu sănătatea, cu economia, cu educaţia. Preşedintele să cheme forţele politice să se aşeze la masă şi să stea de vorbă să găsească calea cea mai bună, nu ambiţiile personale”, a spus Ciolacu, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, întrebat ce părere are despre declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis potrivit căreia PSD poate acum să rămână în afara deciziei politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here