Caută
Close this search box.

Ciolacu, PSD: Se pare că asistăm la o confiscare a votului românilor

ciolacu

Marcel Ciolacu a declarat că PSD are 110 de mandate la Camera Deputaţilor şi 48 de mandate la Senat, prin urmare rămâne partidul cu cele mai multe mandate, deci ar trebui să fie chemat primul la consultările de la Cotroceni.

În cazul în care nu se întâmpla asta, PSD nu va merge la consultări, a mai spus liderul social-democraţilor. El a adăugat că joi de la 16.00 are loc şedinţa Consiliului Politic Naţional în care PSD va vota propunerea de premier în persoana lui Alexandru Rafila.

Ciolacu ar avea şi miniştri, la Finanţate Cristian Socol, la Educaţie Leonard Azamfirei sau la Justiţiei Maia Teodoroiu.

„În acest moment, PSD are 110 mandate la Camera Deputaţilor şi 48 de mandate la Senat. E partidul cu cele mai multe mandate şi de aceea eu rămân surprins de modul de abordare al negocierilor şi felul în care interpretează preşedintele Iohannis Constituţia. Se pare că asistăm la o confiscare a votului românilor şi o gaşcă de pierzători vor să îşi transforme acest vot de blam oferit de români într-o victorie.

Lucru nepermis într-un stat democratic şi european. Negocierile parcă s-au dus într-un ridicol, nu se ţine cont de criza sanitară şi de marile provocări pentru 2021. Am ajus să ni se povestească de un preşedinte de partid pentru că nu ştiu ce caută acum la Cotroceni, pentru că preşedintele PNL avea relaţii instituţionale cu şeful statului.

Nu ştiu acum cum îşi permite să se ducă la Cotroceni şi să scrie pe bileţele nume de prim-miniştri. Într-un stat democratic aceste consultări se fac în urma unui calendar anunţat oficial pe agenda publică a preşedintelui României, deoarece preşedintele nu e al PNL sau USR, preşedintele ia act de rezultate, invită partidul cu cele mai multe mandate primul la consultări şi apoi face negocieri oficial”, a afirmat Marcel Ciolacu, conform News.ro.

El a mai spus că în cazul în care şeful statului nu cheamă PSD primul la consultări, atunci va propune colegilor ca partidul să nu participe deloc.

„Decizia mea este foarte clară, dacă nu suntem invitaţi primul partid la aceste negocieri, o să propun colegilor mei să nu participăm la aceste negocieri, dar ţinând cont că premierii se fac pe bileţele de către Orban, Iohannis şi cine a mai fost pe acolo, o să luăm acest lucru în discuţie azi cu colegii şi o să venim să vă comunicăm ce decizie am luat.

Democraţia e una peste tot, dacă preşedintele doreşte să respecte jocul democratic şi Constituţia ţării. Am şi o analiză cu colegii (în Consiliului Politic Naţional de joi – n.r.) în ceea ce priveşte scorurile luate pe fiecare zonă, să vedem ce trebuie îmbunătăţit, avem decizia privind domnul Rafila să fie propunerea de premier a partidului, care conform statutului trebuie trecută prin votul partidului.

În acest moment acelaşi lucru vi-l spun, lăsaţi-mă să vorbesc cu colegii mei să validăm strategia şi apoi o să o comunicăm, categoric”, a precizat Ciolacu.

Referitor la propunerea de premier a PNL în persoana lui Florin Cîţu, liderul PSD a spus că nu înţelege cum USR-PLUS va participa o guvernare cu „penalii PNL” şi cu Florin Cîţu, „groparul României şi al economiei româneşti” ca premier.

„Noi vorbim de acelaşi Florin Cîţu care a îngropat HORECA, IMM şi absolut tot. Vorbim de acelaşi Florin Cîţu care a făcut 75 de miliarde împrumuturi. Vorbim de acelaşi Florin Cîţu care închide deficitul de aproape 10%.

Nu pot să realizez cum USR va participa la o guvernare cu penalii PNL şi cu domnul Cîţu care este groparul României şi al economiei româneşti. Propunerea noastră clară este domnul Alexadru Rafila.

Dacă am fi avut un preşedinte care să îmbrace haina constituţională, în acest moment ar fi fost vorba de un guvern de uniune naţională. Este nevoie de un efort naţional al tuturor partidelor pentru a depăşi această criză sanitară şi economică cu care o să se confrunte România din ce în ce mai mult.

E o abordare greşită ceea ce face acum preşedintele invitând nişte perdanţi, neţinând cont de votul românilor. De fapt s-a confirmat că Guvernul PNL al său este un eşec total”, a completat Ciolacu.

Întrebat despre o listă de potenţia miniştri ai PSD, liderul social-democraţilor a răspuns: „Abordarea PSD este total diferită de când sunt preşedinte al PSD şi am venit cu o propunere în persoana domnului Rafila, om politic deoarece a şi candidat pe listele PSD, dar un specialist în domeniul său recunoscut atât naţional, cât şi internaţional.

Am mai vehiculat nişte nume – domnul Cristian Socol de exemplu la Finanţe, la fel un specialist şi profesor la ASE, domnul Azamfirei pentru minister al Educaţiei, rectorul de la UMF Târgu Mureş, doamna Maia Teodoroiu pentru Ministerul Justiţiei.

După cum vedeţi numai nume noi şi oameni care au confirmat deja în domeniile în care activează”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri