Co-preşedintele Alianţei USR-PLUS, Dacian Cioloş, crede că cel mai probabil preşedintele Klaus Iohannis va chema partidele din coaliţie la consultări, pentru a confirma înţelegerea dintre ele şi, cu acest prilej, va fi confirmat şi prim-ministrul.

Dacian Cioloş a declarat la Digi 24 că, după atâtea zile de negociere, începe să se sudeze o echipă.

“Faţă de cum am început în prima zi, după atâtea zile de negocieri de dimineaţă până seara, văd că începe să se sudeze o echipă, să înţelegem mai bine aşteptările celuilalt, limitele celuilalt”, a afirmat Cioloş.

El consideră că preşedintele Klaus Iohannis va chema partidele la consultări în cursul zilei de mâine, pentru a fi confirmată coaliţia.

“Dacă mâine va fi posibil, preşedintele ne va invita, ca să îi confirmăm ceea ce e deja public, şi anume că avem o înţelegere, în această coaliţie de guvernare. Programul de guvernare va fi gata astăzi, în mod normal se mai fac ultimele ajustări.

Ieri seară am discutat ultimele detalii la nivel politic, e finalizat deja protocolul de coaliţie. Nu l-am semnat aseară, pentru că am rămas până mai târziu, să ajustăm ultimele detalii la programul de guvernare.

Astăzi colegii sunt în Parlament pentru depunerea jurământului, aşa că îl vom semna astăzi şi, foarte probabil, mâine preşedintele ne va chema la consultări, să confirmăm coaliţia, să confirmăm primul ministru”, a afirmat Cioloş.

Acordul de funcţionare a coaliţiei PNL-USR PLUS-UDMR urmează să fie semnat luni, în jurul orei 19:00, la Parlament.

”Discuţiile din cadrul coaliţiei au continuat şi duminică, acoperind toate detaliile legate de programul de guvernare şi de modul de lucru în coaliţie”, au transmis reprezentanţii coaliţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here