Caută
Close this search box.

Clotilde Armand susţine că Primăria Sectorului 1 plăteşte 200 de milioane de lei, anual, către Romprest

clotilde armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, prezintă activitatea sa în fruntea instituției, în utimele două săptămâni. O perioada marcată de un scandal privind ridicarea gunoiului stradal necontrolat din sector și disensiuni cu firma de salubrizare Romprest.

Săptămâna trecută, societatea a reînceput să ridice gunoiul.

„Am dus lupte grele cu: operatorul de salubritate, funcționarii publici loiali fostei administrații și cu mercenarii de presă, care s-au dezlănțuit cu campaniile de dezinformare. Eu zic că e semn bun.

Toate aceste reacții furibunde sunt pentru că în Primăria Sectorului 1 s-a închis robinetul care alimenta cu bani publici diverse grupuri de interese. Iar pentru asta am deranjat foarte multă lume. Nu mai merge nici cu șantajul sau dezinformarea,” scrie Armand.

Potrivit acesteia, vor urma și alte lupte, mai crunte.

„Ar fi prea ușor să luăm credite de sute de milioane de lei, în numele locuitorilor Sectorului 1, ca să plătim facturile incorecte ale firmei de salubrizare, să ne predăm în fața șantajului, să abdicăm de la demnitatea noastră de cetățeni liberi.

În acest moment, gunoiul stradal necontrolat este ridicat de pe străzile Sectorului 1. Sper că conducerea firmei de salubrizare a înțeles că Primăria este un client care plătește 200 de milioane de lei, anual, către firma lor. Cu un astfel de client, orice firmă trebuie să se comporte foarte corect”, mai scrie Armand.

În înregistarea video, primarul arată că a reușit să identifice firme de salubritate care sunt gata să intervină și să ridice gunoiul, dacă nu va mai fi ridicat.

„În al doilea rând, ne-am reorganizat pe planul juridic, căci până acum Primăria a pierdut procesele cu operatorul. Am ales să contractez servicii din afara Primăriei și am identificat singura firmă de avocatură care a reușit performanța de a câștiga prejudicii, într-o bătălie cu un contract similar cu al nostru. Un contract din 2008, cu delegare de servicii, pe 25 de ani, exact ca al nostru.

Avem atuuri, vom începe această luptă juridică, pentru a scădea tarifele unitare. Unul dintre atuurile noastre este raportul Curții de Conturi, care deja, acum câteva ani, ne cerea să recuperăm 100 de milioane de lei de la operator și în fiecare an revine cu aceeași analiză și cerere.

În al treilea rând, vrem să modificăm regulamentul de salubrizare, pentru a regândi serviciile oferite.

Nu mai vrem să măturăm zilnic străzi secundare fără comercianți și fără trafic, dar vrem să sortăm și să reciclăm.

Serviciile scumpe, cum sunt măturatul și spălarea, care reprezintă 80% din factură, vor fi regândite, pentru a costa mai puțîn. În sfârșit, vom acționa pentru a diminua gunoiul lăsat ilegal pe stradă, în mare parte de operatorii economici”, declară Armand.

Ea atrage atenția că, în momentul în care firma de salubrizare a înțeles că nu o să plătească facturile emise nelegal, a început o campanie mediatică de denigrare, la posturile care până ieri erau răsplătite cu bani grei de fosta administrație.

„Zeci de titluri false și emisiuni despre mine specializate în denigrare. N-am răspuns și nu voi răspunde acestor mercenari ai presei. Sunt de părere că asemenea lucruri trebuie lămurite în Justiție.

Pentru ca nimeni să nu mai pățească ceea ce am pățit eu în ultimele săptămâni. Însă, această campanie de denigrare n-a fost singura metodă de intimidare a Mafiei.

Au încercat prin diverși funcționari publici și angajați ai Primăriei să saboteze orice inițiativă de ridicare a gunoiului, de către alte firme de salubrizare”, declară primarul Sectorului 1, citat de Ziare.com.

Potrivit acesteia, sunt angajați care au intrat în biroul său, pentru a o înregistra ilegal și apoi „au transmis mercenarilor de presă conversația.”

„Am fost urmărită și fotografiată de cei care au impresia că voi fi speriată și că voi plăti bani grei pentru niște servicii nelegale și inexistente. Și n-am renunțat. Ar fi prea ușor să luăm credite de sute de milioane de lei, în numele locuitorilor Sectorului 1, ca să plătim facturile incorecte ale firmei de salubrizare, să ne predăm în fața șantajului, să abdicăm de la demnitatea noastră de cetățeni liberi”, conchide Armand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri