Caută
Close this search box.

Cod galben de vreme rea în 12 județe. Precipitaţii până vineri

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o serie de avertizări nowcasting Cod galben de ploaie, burniţă şi polei, valabile în 12 judeţe. De asemenea, a fost emisă o informare meteo care vizează precipitaţii şi polei în sudul, estul şi centrul ţării, precum şi un Cod galben de ninsori abundente pentru zona montană.

Astfel, începând de miercuri, ora 14:00, până vineri, ora 15:00, în sudul, estul şi centrul ţării temporar vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ şi se vor acumula 15-25 l/mp şi, izolat, peste 30 l/mp.

Vor predomina ploile, iar din cursul serii de miercuri (9 decembrie) şi până în dimineaţa zilei de joi (10 decembrie) în jumătatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori. Temporar se va depune polei în estul ţării şi pe arii restrânse în restul teritoriului.

Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45-55 km/h.

La munte vor predomina ninsorile, iar joi (10 decembrie) şi vineri (11 decembrie), la altitudini mai joase, precipitaţiile vor fi mixte, favorizând depunerile de polei. Vântul va prezenta intensificări locale, cu viteze de peste 60-70 km/h.

Codul galben de ninsori este valabil în intervalul 9 decembrie, ora 17:00 – 11 decembrie, ora 15:00.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în judeţele Olt, Dolj, Alba, Braşov, Sibiu şi Harghita, se va semnala local burniţă, care depune polei, iar în unele zone vor fi ceaţă şi vizibilitate redusă sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

De asemenea, până la ora 11:00, în judeţele Vâlcea, Mehedinţi, Ialomiţa şi Călăraşi, local, sunt prognozate burniţă sau ploaie slabă, precum şi depuneri de polei, iar în zona joasă a judeţului Argeş vor persista ceaţa şi vizibilitatea scăzută sub 200 de metri.

Conform ANM, până la ora 14:00, în judeţul Caraş-Severin, vor fi intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 60 – 70 km/h, în timp ce la munte vitezele la rafală vor depăşi 80 – 90 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri