Caută
Close this search box.

Comisia Europeană îndeamnă România să transpună normele UE de combatere a fraudelor din bugetul UE

euro

Comisia Europeană a trimis avize motivate României şi Irlandei, din cauza neîndeplinirii obligaţiei de a comunica transpunerea normelor UE în legislaţia naţională, privind combaterea fraudelor care vizează interesele financiare ale Uniunii, prin intermediul dreptului penal – Directiva UE 2017/1371.

Statele membre trebuiau să informeze Comisia până în iulie anul trecut, cu privire la măsurile luate pentru punerea în aplicare a Directivei. Ele au la dispoziţie două luni, pentru a răspunde argumentelor expuse de CE.

În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, cu privire la acest caz.

„Aceste norme cresc nivelul de protecţie a bugetului UE prin armonizarea definiţiilor, a sancţiunilor şi a perioadelor de limitare ale infracţiunilor care afectează interesele financiare ale Uniunii.

De asemenea, directiva pune bazele competenţei materiale a Parchetului European (EPPO), care va investiga, va urmări penal şi va obţine sancţionarea acestor infracţiuni. Comisia a deschis procedurile de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor trimiţând câte o scrisoare de punere în întârziere Irlandei şi României în septembrie 2019”, arată comunicatul de presă al Comisiei Europene, citat de News.ro.

Prin pachetul său lunar de decizii. în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor, Comisia Europeană urmăreşte acţionarea în justiţie a statelor membre care nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce le revin în temeiul legislaţiei UE, mai transmite sursa citată.

Aceste decizii, care vizează diverse sectoare şi domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislaţiei UE, în beneficiul cetăţenilor şi al întreprinderilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri