Caută
Close this search box.

CONSTANȚA. Prefectul anunță prelungirea carantinei: Vom intensifica prezența forțelor de ordine în stradă

carantină

Prefectul Constanței, Silviu Coșa, a anunțat joi că sunt foarte mari șanse să se prelungească perioada de carantină în municipiul Constanța din cauză că nu a fost înregistrată o scădere semnificativă a numărului de cazuri COVID-19 în ultimele două săptămâni, transmite Info Sud-Est.

„Se efectuează analiza de risc. Având în vedere că rata de incidență este pe platou fără să se înregistreze o scădere semnificativă sunt șanse foarte mari să se prelungească carantina. În momentul de față ne aflăm într-o zonă de platou, undeva la 10,50-10,80 – de unde putem evolua în orice sens. Noi sperăm să fie sensul bun, având în vedere măsurile pe care le-am luat și care se vor intensifica în perioada următoare”, a declarat Prefectul Constanței.

Acesta a precizat că se va intensifica prezența forțelor de ordine în stradă în perioada următoare:

„Vom intensifica măsurile în ceea ce înseamnă prezența forțelor de ordine în stradă. Regulile sunt respectate. În momentul în care mergeți pe stradă sau într-un centru comercial veți vedea că foarte multă lume respectă regulile în ceea ce privește masca și distanțarea socială”, a mai transmis Coșa.

Prefectul a spus că așteaptă analiza de risc de la INSP, pentru prelungirea carantinei, în această seară sau mâine dimineață:

„DSP va termina analiza astăzi, o va transmite INSP-ului. Așteptăm ca fie în această seară, fie mâine dimineață să avem avizul de la INSP”.

De asemenea, prefectul Coșa a mai transmis că deplasarea la vot se va face în mod liber pe baza cărții de identitate, chiar dacă carantina va fi prelungită.

Context

Rata de infectare în municipiul Constanța a ajuns joi, la 10,54 cazuri la mia de locuitori, după două săptămâni de carantină. În ziua carantinării, 20 noiembrie, municipiul Constanța înregistra 9,35 cazuri la 1.000 de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri