Prefectul judeţului Alba, Nicolae Albu, a reacţionat vineri, printr-un comunicat de presă, la reproşurile aduse pe 1 Decembrie de USR-PLUS Alba, care a acuzat „amatorismul şi lipsa de respect” prin care, „noaptea ca hoţii”, s-a hotărât ca în Alba Iulia să fie prelungită carantina şi de Ziua Naţională.

USR-PLUS a menţionat, într-un comunicat remis marţi presei, că nu contestă măsura prelungirii carantinei în Alba Iulia, ci „modul total lipsit de profesionalism prin care aceasta este impusă”.

Carantina nu a fost ridicată din 1 decembrie în Alba Iulia, chiar dacă iniţial autorităţile aprobaseră în 30 noiembrie o decizie în acest sens, fiind în cele din urmă dispusă prelungirea acestei măsuri cu încă 7 zile.

În replică, prefectul Nicolae Albu a menţionat că, dacă din motive” întemeiate”, la „solicitarea şi recomandarea” specialiştilor din domeniul medical, a fost nevoie să se „revină asupra unor măsuri în folosul sănătăţii tuturor”, s-a făcut acest lucru indiferent de oră.

„Am precizat că la baza luării deciziei au stat strict recomandările specialiştilor din domeniul sănătăţii pentru că da, în acest domeniu, toţi cei care nu suntem de specialitate suntem amatori şi atunci trebuie să ţinem cont strict de recomandările acestora.

Doar în luna noiembrie au fost 16 şedinţe extraordinare ale CJSU Alba, dintre care şase în weekend şi chiar seara”, afirmă, potrivit comunicatului transmis Agerpres, prefectul de Alba.

Nicolae Albu subliniază că dacă este „nevoie” să fie luate decizii pentru sănătatea şi siguranţa oamenilor, se va face acest lucru indiferent de zi sau noapte.

Eu nu pot decât să plec capul şi să le mulţumesc acestor oameni care reprezintă cu cinste instituţiile şi autorităţile din judeţul Alba şi care au răspuns mereu ‘prezent’ pentru locuitorii acestui judeţ.

Sunt situaţii când o analiză se face într-un grup/comitet care la final poate lua o decizie ce nu poate fi neapărat anticipată şi adusă la cunoştinţa cetăţenilor din timp. Şi atunci, da, din acest motiv ne putem cere scuze cetăţenilor”, subliniază Nicolae Albu.

La rândul său, reprezentanţii Alianţei USR-PLUS au transmis că, după ce timp de peste trei zile, mass media, cetăţenii şi chiar partidele politice au cerut explicaţii privind „modul jignitor” prin care Guvernul României şi Instituţia Prefectului au prelungit carantina în Alba Iulia, au surpriza să citească vineri seara seară o poziţie publică a prefectului de Alba.

FOTO: AB News

„Trezirea bruscă a domnului prefect Nicolae Albu, fost membru de frunte al PNL, este ciudată, deoarece se petrece FIX cu câteva ore înainte de încheierea campaniei electorale. Pentru că nu credem că domnul prefect a devenit brusc interesat să informeze cetăţenii după 3 zile (TREI ZILE) de la bâlbâiala ‘uite carantina, nu e carantina’, credem că mai degrabă doreşte să facă puţin pe agentul electoral pentru PNL”, se susţine într-un comunicat transmis Agerpres de USR-PLUS Alba.

Reprezentanţii USR-PLUS îi transmit prefectului că, „dacă tăcea, ‘filosof’ rămânea”, pentru că, susţin aceştia, „numai respect nu se numeşte bătaia de joc la care au fost supuşi” albaiulienii şi românii pe 1 Decembrie.

111 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here