Caută
Close this search box.

Coșul de cumpărături ar putea fi interzis în magazinele din București

Coșul de cumpărături

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență ar putea să impună supermarketurilor din București să renunțe la coșurile de cumpărături, considerate a fi factor de risc epidemiologic în infectarea cu Covid-19. Primul județ care a apelat la această măsură a fost Argeș.

O decizie în acest sens urmează să fie luată vineri, când va avea loc la sediul Primăriei Generale a Capitalei o ședință cu reprezentanții complexelor comerciale și supermarketurilor.

Autoritățile din Argeș au decis la finalul lunii trecute să impună supermarketurilor din tot județul să renunțe la coșurile de cumpărături, întrucât reprezintă o metodă de răspândirea a virusului SARS-CoV-2, informează Digi24.

Prefectura Argeș a dispus atunci noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în întreg județul. Una dintre principalele măsuri anti-Covid o reprezintă renunțarea la coșurile de cumpărături din supermarket.

„De comun acord, s-a stabilit să se renunțe la coșurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În același timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor. Angajații supermarketurilor și agenții de pază vor fi mai vigilenți și vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară – în special purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice. În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienților în magazin”, se arăta în comunicatul transmis de autoritățile din Argeș, la sfârșitul lunii noiembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri