Caută
Close this search box.

Cristian Seidler (USR): „PNL vrea totul, noi primim resturi!”

usr

USR PLUS este deja nemulțumită de posibilitatea ca ministerele importante să revină PNL, iar USR PLUS să primească portofolii fără greutate.

„PNL vrea totul, noi primim resturi”, a spus deputatul USR Cristian Seidler, la Antena 3.

Liderii USR PLUS și-au exprimat încă de ieri dezacordul în legătură cu împărțirea mai multor poziții-cheie, care urmează să fie negociate. USR PLUS vrea ministere, precum Justiția, Finanțele, Transporturile sau Dezvoltarea, pe care liberalii nu sunt dispuși să le cedeze.

USR PLUS ar vrea să primească șefia Camerei Deputaților pentru Dan Barna, poziție pe care și-o dorește și Ludovic Orban. Negocierile între PNL, USR PLUS și UDMR ar urma să aibă loc cel mai probabil la sfârșitul acestei săptămâni.

Nici nu au început încă negocierile oficiale între partide, pentru împărțirea funcțiilor în Guvern, că deja se încing spiritele între USR PLUS și PNL. După ce prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că în viitorul guvern PNL va avea 10-11 ministere, vicepreședintele USR, Cătălin Drulă, reacționează și spune că „discuțiile despre ministere sunt pure fantezii”.

Cătălin Drulă este nemulțumit de discuțiile care au apărut în spațiul public, în legătură cu împărțirea ministerelor în viitorul guvern. Vicepreședintele USR a scris mai multe mesaje pe Facebook, în care critică inclusiv presa, pentru publicarea unor informații apărute pe surse, unele chiar din propriul partid, despre interesul celor din USR-PLUS pentru unele ministere.

„Citesc pe știri diverse formule de guvern. Repet ce-am spus și ieri: NU au existat ÎNCĂ discuții între USRPLUS și PNL, nici formale, nici informale despre ministere și formarea majorității”, scrie Cătălin Drulă.

Acesta critică liderii PNL care au vorbit în spațiul public despre împărțirea ministerelor.

„Toate discuțiile despre ministere sunt pure fantezii. Nu au avut loc încă. Noi credem că e important ca aceste negocieri să se desfășoare loial, nu la televizor”, scrie vicepreședintele USR.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan a anunțat că, cel mai probabil, în viitorul guvern PNL va avea 10-11 ministere, USR PLUS – 5-6 ministere și UDMR – 2 ministere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri