Caută
Close this search box.

Cu ochii pe Australian Open: 12 românce vor lua startul la primul Grand Slam din 2021

Deşi au mai rămas sunt mai bine de 40 de zile până la startul primului turneu de Grand Slam al anului viitor, au apărut deja listele cu jucătoarele care şi-au exprimat intenţia de a participa.

Potrivit tennisforum.com, citat de eurosport, pe tabloul principal de la Australian Open sunt înscrise pentru moment cinci jucătoare din România: Simona Halep (2 WTA), Patricia Ţig (56), Sorana Cîrstea (71), Irina Begu (78) şi Ana Bogdan (92), în timp ce pe tabloul calificărilor regăsim alte şapte românce, Irina Bara (119), Mihaela Buzărnescu (137), Monica Niculescu (144), Gabriela Ruse (159), Jaqueline Cristian (168), Laura Paar (193), Gabriela Talabă (205).

Simona, debut amânat

În urmă cu o săptămână, Simona spunea că aşteaptă cu nerăbdare să înceapă noul sezon, la turneul găzduit în Abu Dhabi (6-13 ianuarie), doar că, între timp, jucătoarea s-a răzgândit. Decizia luată de cea mai bună jucătoare a României înseamnă că ea va merge direct în Australia, la Melbourne. Pentru a putea juca în primul Grand Slam al anului (8-21 februarie), românca e obligată să ajungă în oraşul-gazdă nu mai târziu de 17 ianuarie, după care va intra într-o carantină de două săptămâni. După ce va ieşi din carantină, Simona poate juca, totuşi, într-un turneu pregătitor, de categoria WTA 500, chiar în oraşul Melbourne. Două astfel de întreceri vor fi găzduite de complexul „Melbourne Park“, între 31 ianuarie şi 7 februarie.

În ciuda renunţării la competiţia din Emirate, Simona Halep a dezvăluit că se simte foarte pregătită pentru un noul sezon şi consideră că este aproape de forma sa optimă. „De două săptămâni mă antrenez zilnic la nivel maxim şi sunt aproape de cea mai bună formă. Îmi place să mă antrenez la un nivel ridicat şi asta îmi dă un focus foarte bun pentru ceea ce va urma“, a transmis Simona Halep în cadrul unui interviu difuzat în ziua de Crăciun de Digi Sport.

Constănţeanca de 27 de ani a vorbit şi despre perioada de 14 zile de carantinare care se va face înainte de startul Australian Open. „Nimic nu e clar încă, dar au spus că trebuie să facem 14 zile de carantină, în care vom avea voie să ne antrenăm câteva ore pe zi. Nu va fi uşor. Mental este extrem de dificil, cum a fost şi când am jucat turneele anul acesta. Eu sunt pregătită, mă pregătesc zi de zi şi încerc să mă focusez pe ce am de făcut şi să văd cât de bună pot fi în situaţia actuală. O să fie greu pentru toată lumea, aşa că nu mă plâng şi îmi văd de treabă“, a mai spus Simona.

Lista capilor de serie de la Australian Open

1. Ashleigh Barty

2. Simona Halep

3. Naomi Osaka

4. Sofia Kenin

5. Elina Svitolina

6. Karolina Pliskova

7. Bianca Andreescu

8. Petra Kvitova

9. Kiki Bertens

10. Aryna Sabalenka

Calendarul WTA pentru începutul sezonului 2021

*Turneul de la Abu Dhabi (5-13 ianuarie)

*Calificările de la Australian Open, la Dubai (10-13 ianuarie)

*Două turnee WTA 500, la Melbourne (31 ianuarie – 7 februarie)

*Australian Open (8-21 februarie)

*Turneul WTA 500, la Melbourne (15-21 februarie)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri