Caută
Close this search box.

Cum poți evita urgențele medicale de sărbători

Afecțiunile pentru care pacienții apelează în urgență la servicii medicale în sezonul rece și în preajma sărbătorilor de iarnă sunt în special din sfera cardiovasculară – boala cardiacă ischemică, infarct miocardic, dar și alte afecțiuni favorizate de temperaturile scăzute – și din sfera respiratorie. Afecțiunile acute digestive, legate de obiceiuri alimentare greșite, sunt alte motive pentru care pacienții se prezintă în urgență la spital.

În acest sens, Dr. Cristian Pandrea, medic primar Medicină de urgență, coordonatorul Compartimentului de Primiri Urgențe din Spitalul Clinic SANADOR și al Serviciului de Ambulanță SANADOR, face o serie de recomandări pentru reducerea riscului de apariție a situațiilor medicale de urgență în această perioadă a anului:

Evitarea deplasărilor lungi în condiții meteo extreme/nefavorabile, mai ales a persoanelor vulnerabile (vârstnici, persoane cu afecțiuni cronice sau factori de risc etc.);
Evitarea exceselor alimentare de orice tip (predispoziție în perioada sărbătorilor de iarnă);
Respectarea tratamentului și a regimului de viață prescrise pentru persoanele cu afecțiuni cronice;
Date fiind condițiile impuse de pandemia cu noul coronavirus, este obligatorie respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor de protecție și distanțare fizică stabilite de autoritățile statului;
Vaccinarea antigripală și, atunci când va deveni disponibilă, vaccinarea anti-COVID.
Mai multe recomandări aici.

Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR este disponibil nonstop și poate trata urgențe medico-chirurgicale la copii și adulți, prin intermediul celor 18 linii de gardă permanente. În completare, urgențele prespitalicești sunt asigurate de Serviciul de Ambulanță, care acordă asistență medicală de urgență în București și județele limitrofe (dispecerat propriu: 021 9699 – disponibil 24/24).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri