Caută
Close this search box.

Cumplit: SPITALE din Capitală, FĂRĂ ÎNCĂLZIRE și apă caldă, cu pacienți Covid ce tremură semiconștienți! Nicușoare, ce facem, tată?

Situație fără precedent, întâlnită în două spitale din Capitală unde sunt tratați pacienți cu COVID-19. Au rămas fără încălzire și apă caldă în plină iarnă.

Institutul „Matei Balș” și Spitalul Colentina, ambele aflate în subordinea Primăriei Generale a Capitalei, unități medicale unde sunt tratați pacienți cu COVID-19, deci cu afecțiuni pulmonare, nu mai au încălzire și apă caldă. Situația a fost semnalată pe rețelele de socializare, unde o femeie trage un semnal de alarmă. „La spitalul Matei Balș s-a oprit căldura, sunt bolnavi grav bolnavi, conectați la oxigen, bolnavi ce nu au voie să stea în frig. Să îi ajute cineva!!! Li s-a dat pilote, dar ei sunt semiconștienți, nu realizează când se dezvelesc! Li s-a spus că va dura 2-3 zile, nu se poate să îi lăsați în frig.”, scrie pe Facebook Myrela Robu, citată de dcmedical.ro.

Situația a fost dezvăluită și în emisiuni TV.
La Ministerul Sănătății s-a primit o înștiințare de la Compania Municipală Termoenergetica, prin care li se semnalează că astăzi, până la orele 00.00, va fi întreruptă alimetnarea cu apă caldă și căldură din cauza unor avarii.

Situația este cu atât mai gravă cu cât pacienții cu afecțiuni pulmonareinernați acolo sunt extrem de sensibili la temperaturi scăzute.

Și apropo. Sigur că primarul general al Capitalei nu este EL cel vinovat direct de această situație foarte gravă. Dar, totuși, e gospodarul nr.1 al Capitalei, ca să nu mai spunem că ambele spitale numite mai sus aparțin, de fapt, chiar de Primăria Generală. Ar fi putut, Nicușor Dan, măcar să plece de acasă, să iasă, să se agite, să meargă peste șefii de la această infernală companie Termoenergetica, să-i roage, să-i certe, să-i scuture, orice, numai să facă ceva! Dar nu știm nimic, cel puțin nu am văzut nimic de acest fel în presa scrisă sau la televiziuni! Păi ce facem, Nicușoare, mătăluță stai acasă la căldură, iar amărâții aceia – care pot muri oricând – tremură ca niște câini în ploaie,  căzându-le păturicile de pe ei și lăsându-i singuri și goi, la propriu și la figurat, în camere total neîncâlzite??!! Poate, prin prezența directă și insistență, îi convingeai să rezolve mai repede, cât mai repede!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri