Caută
Close this search box.

Curtea Constituţională din Republica Moldova a suspendat decizia prin care Maia Sandu pierdea controlul SIS

maia sandu

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a suspendat luni legea prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) trecea din subordinea Președinției în cea a Parlamentului – o lege votată săptămâna trecută de majoritatea pro-rusă și care viza reducerea prerogativelor președintelui – ales al țării, Maia Sandu.

Curtea Constituțională a pronunțat Decizia nr. 137 prin care a dispus suspendarea acțiunii Legii nr. 218 din 3 decembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative, anunță Radio Chișinău.

„În esență, prin Legea menționată Parlamentul a exclus din competența Președintelui Republicii Moldova posibilitatea de a coordona activitatea Serviciului de Informații și Securitate și de a numi conducerea Serviciului și stabilește că activitatea Serviciului este supusă controlului parlamentar.

Menționăm că decizia Curții a fost pronunțată în cadrul examinării sesizării nr. 195a/2020 depusă la Curte de către dl Sergiu Litvinenco, deputat în Parlamentul Republicii Moldova”, se arată în comunicatul Înaltei Curți, citat de Radio Chișinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri