Caută
Close this search box.

Dacian Cioloș, despre Nicușor Dan care merge cu PNL: Alegătorii vor taxa astfel de mișcări poltice

Dacian Ciolos

Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, a precizat miercuri pentru Agerpresdeclaraţiile prin care primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a exprimat susţinerea faţă de PNL reprezintă o alegere politică şi că pentru alianţă este importantă, în primul rând, aplicarea programului cu care edilul a câştigat la alegerile locale.

E alegerea lui, o respectăm, e treaba lui, el decide ce vrea să facă cu viitorul lui politic. Pe noi ne interesează ca bucureştenii să fie bine guvernaţi. Şi câtă vreme o să ţină cont de agenda oamenilor şi de programul cu care a câştigat alegerile – pentru care noi l-am susţinut – o să aibă sprijinul nostru. Şi în continuare eu sper să reuşească ca şi primar, pentru că asta e important pentru noi acum, să îşi pună în aplicare programul cu care a câştigat primăria, nu şmecheriile astea politice. E treaba lui. Despre cât contează pentru bucureşteni anunţul acesta pe care l-a făcut acum, cu câteva zile înainte de alegeri, asta o să aflăm pe 6 decembrie, când o să numărăm voturile. Dar suntem convinşi că bucureştenii o să aleagă Alianţa USR PLUS, aşa cum au făcut-o şi la locale, de altfel„, a precizat Dacian Cioloş.

Pentru reprezentanţii USR PLUS, cel mai important este ca lucrurile să se schimbe în bine în România şi că acest aspect îl preocupă mai mult decât declaraţiile politice.

Vor decide alegătorii, ei vor taxa cum vor crede de cuviinţă astfel de mişcări politice. Cum am spus, pe noi ne interesează – şi când l-am susţinut la Primărie şi acum când ne prezentăm programul de guvernare – pe noi ne interesează să se schimbe lucrurile în bine în România. Şmecheriile politice şi mişcările astea, când iei oameni de la un partid şi îi pui pe listă şi aşa mai departe, o să decidă alegătorii cum tratează ei decizii de genul acesta. Nicuşor Dan are în continuare susţinerea noastră dacă va pune în aplicare programul cu care a câştigat primăria, pentru care l-am susţinut şi noi. (…) La noi tensiunile pot să apară doar dacă nu se respectă ceea ce am convenit, şi anume un program cu care bucureştenii l-au votat. Acesta e important acum. Şi pe aceeaşi logică poţi să mergi în continuare şi pentru guvernare. Avem un program pe care îl prezentăm, oamenii o să voteze duminică. După care, important e să îl punem în aplicare, în funcţie de votul pe care îl primim, asta e important„, a mai precizat Cioloş.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri că opţiunea sa la alegerile parlamentare este PNL.

Consider obligatoriu să trimitem PSD în opoziţie după tot răul pe care l-a făcut şi României şi Bucureştiului şi pentru asta trebuie să ieşim duminică în număr mare la vot. Opţiunea mea pentru votul de duminică este PNL. Consider că un Guvern PNL puternic este cea mai bună variantă pe care o are România în acest moment. (…) Chiar dacă sunt fondatorul USR, consider cu toată onestitatea că PNL este varianta cea mai bună pentru România astăzi. Nu vreau să spun mai multe despre USR şi mai ales nu vreau să intru într-o polemică cu un partid care m-a sprijinit în alegerile locale„, a spus Nicuşor Dan la sediul de campanie al PNL Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri