Caută
Close this search box.

Dajbog (MAI): Infracţiunile cu violenţă au scăzut cu 40% în perioada Crăciunului, faţă de acelaşi interval al anului trecut

Infracţiunile cu violenţă au înregistrat o scădere cu 40% în perioada sărbătorilor de Crăciun, faţă de acelaşi interval al anului trecut, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„În intervalul 24 – 27 decembrie, faţă de anul trecut, se constată un trend descendent al celor mai importanţi indicatori. Astfel, numărul de infracţiuni sesizate este mai mic cu 43,8%. În scădere este şi numărul de infracţiuni comise cu violenţă – tâlhăriile de exemplu, fiind în scădere cu peste 40 de procente. O scădere semnificativă, de 63,2%, înregistrează şi numărul de accidente grave”, a declarat Dajbog, la sediul MAI.

Potrivit acesteia, în ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii au intervenit la peste 2.100 de evenimente sesizate prin 112, dintre care aproximativ 76% s-au confirmat în urma verificărilor efectuate.

„Pe linie de ordine publică, au fost organizate 643 de acţiuni, în urma cărora au fost constatate aproape 7.000 de fapte contravenţionale. De asemenea, poliţiştii au început cercetări cu privire la 544 de posibile infracţiuni, dintre care 21,5% la sesizarea din oficiu a poliţiştilor. Au fost prinşi în flagrant 100 autori de infracţiuni care au săvârşit 99 fapte penale şi au fost depistate opt persoane urmărite naţional sau internaţional”, a afirmat purtătorul de cuvânt al MAI.

De asemenea, arată Dajbog, pentru prevenirea accidentelor grave şi încurajarea unei conduite preventive la volan, la nivel naţional au acţionat peste 1.500 de poliţişti, cu aproximativ 540 de mijloace de mobilitate şi 290 de aparate radar.

„În urma acţiunilor desfăşurate pentru creşterea siguranţei rutiere, au fost reţinute 358 de permise de conducere şi 97 de certificate de înmatriculare”, a spus Monica Dajbog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri