Caută
Close this search box.

Darius Pop, deputat AUR de Maramureș, i se adresează liderului George Simion cu apelativul „Căpitanul”

Darius Pop

Premieră în peisajul politic: primul deputat toboșar. Darius Pop (26 de ani), liderul Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR) Maramureș, este de profesie toboșar.

Cariera lui Pop la acest instrument a început la Liceul de Artă din Baia Mare, el obținând mai multe premii la Olimpiadele Naționale de Muzică-Clasa Percuție. Au urmat studiile de la Academia de Muzică din Cluj-Napoca, tot la percuție, și un masterat.

În vara acestui an, Pop a anunțat pe contul de Facebook că organizează cursuri de tobe în Baia Mare:

”Înscrie-te la cursuri de tobe,percuție și eliberează-te de energia neconsumată sau stres! Pentru copii, este un instrument spectaculos,  dar care îi va ajuta la ordonarea logică a proceselor mentale.”

Pe Facebook, la capitolul profesie, proaspătul deputat a scris ”Works at Percutionist and Alianța pentru Unirea Românilor Maramureș” (Lucrează ca percuționist și la Alianța pentru Unitatea Românilor Maramureș).

O dovadă a virtuozității sale apare în altă postare, din perioada de carantină, atunci când a cântat la pahare, folosind cuțite în loc de bețe.

Într-o postare de pe același cont de socializare, liderul AUR poate fi văzut în trecut, ca membru al unei formații care cânta la un eveniment.

”România nu mi-a oferit ocazia să mă afirm în profesia mea. Meseria de profesor este plătită prost, locuri la Filarmonică nu sunt, așa că am fost obligat, deși nu-mi place, să cânt și la nunți. Am preferat să fac asta și să rămân aici, decât să plec din țară”, a afirmat maramureșeanul.

Pop a devenit liderul AUR Maramureș în decembrie 2019 și s-a dovedit un fervent susținător al președintelui formațiunii, George Simion.

În diferite postări din ultimul an, i s-a adresat acestuia de patru ori cu apelativul ”Căpitanul”, formulă folosită în trecut de legionari, la adresa lui Corneliu Zelea Codreanu, șeful Gărzii de Fier, cel care a comandat asasinarea mai multor lideri politici interbelici.

”Este o chestie interpretabilă, poate fi folosit și pentru căpitan de vas sau lider”, a explicat Pop.

De asemenea, Pop a recunoscut într-un comentariu pe Facebook că este un admirator al mareșalului Ion Antonescu, pe care Statul Român l-a catalogat în mod oficial criminal de război.

Este posesorul unui tatuaj pe unul dintre brațe, despre care a declarat că reprezintă stema României Mari, adăugând că ”am și alte tatuaje cu tentă naționalistă”.

Fotografia de mai sus a fost realizată în aprilie 2018, într-o clasă de la o școală din Maramureș, unde Pop devenise profesor de muzică, post la care între timp a renunțat.

În județul Maramureș, AUR a obținut circa 7% din sufragii. Pe listele de la Maramureș a fost prezent și tatăl lui Darius Pop, Teodor, ceea ce ar reprezenta familia cu numărul 29 printre candidații AUR la parlamentare, situații despre care G4Media a scris zilele trecute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri