Caută
Close this search box.

De ce nu se vaccinează Vladimir Putin?

vladimir Putin

La câteva luni după ce liderul de la Kremlin a proclamat că Rusia a câștigat cursa pentru crearea vaccinului anti-COVID, acesta nu s-a vaccinat încă.

„Ne-a spus că se va vaccina”, le-a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, ziariștilor de la agenția TASS. „Însă va anunța când și cum se va produce acest lucru.”

Vladimir Putin a salutat în august crearea vaccinului „Sputnik V” ca pe o victorie a oamenilor de știință ruși și s-a angajat că în câteva săptămâni se va vaccina el însuși.

Responsabilii de la Kremlin au recunoscut însă luna trecută că vaccinul mai are nevoie de teste suplimentare înainte de a i se administra șefului statului.

Rusia a demarat un program de vaccinare în masă cu două săptămâni în urmă, iar Peskov a susținut că întârzierea lui Putin nu ar trebui „absolut deloc” să provoace îngrijorări în legătură cu vaccinul.

Putin alege greu
„Nu vedem nici o legătură aici”, a spus purtătorul de cuvânt. „După realizarea de către Ministerul Sănătății a unui vaccin, vor putea apărea alte vaccinuri și atunci președintele va putea lua o decizie.”

Producerea unui vaccin anti-COVID-19 pare că s-a transformat într-o cursă geopolitică prin interpuși, în timp ce efectele pandemiei s-au transformat într-un criteriu de evaluare a democrațiilor occidentale și a regimurilor totalitare, scrie Washington Examiner.

Autoritățile sanitare britanice au fost primele care au aprobat un vaccin pentru utilizare generală: acesta este cel realizat de compania americană Pfizer în colaborare cu laboratorul german BioNTech. Au urmat apoi administrația Trump și Uniunea Europeană.

Luminița de la capătul tunelului lung
„Toți cetățenii europeni împreună încep să se vaccineze, prima rază de lumină după o lungă perioadă de întuneric”, a declarat duminică comisarul special italian pentru pandemie, Domenico Arcuri. „Trebuie cu toții să continuăm să fim prudenți, precauți și responsabili. Avem încă un lung drum înaintea noastră, însă, în sfârșit, vedem un licăr de lumină.”

Un important microbiolog rus a recunoscut luni că vaccinul Sputnik V ar fi mai eficient dacă ar fi combinat cu un vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford și suedezii de la AstraZeneca.

„Celulele de memorie se vor forma mult mai bine grație utilizării unui astfel de vaccin hibrid cu două componente. Iar vaccinul, evident, va proteja în consecință o persoană vaccinată nu numai pentru trei sau patru luni de zile ci pentru cel puțin doi ani”, a declarat luni Alexander Ginsburg, directorul Institutului Gamaleya din cadrul Ministerului rus al Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri