Caută
Close this search box.

Debut cu stângul la ”Europenele” de handbal feminin. Înfrângere clară cu Germania

România a fost învinsă de Germania cu 22-19, în meciul de debut de la Euro 2020, în cadrul Grupei D de la Kolding.

România a avut multe probleme de lot și în procesul de pregătire al debutului la Euro 2020, iar toate aceste aspecte s-au reflectat în parcursul echipei în jocul cu Germania. Multe indecizii în atac, momente de slăbiciune și în apărare, în special în primele 15 minute, când Germania s-a desprins la șase goluri diferență, la 7-1 și 8-2.

Cristina Neagu (foto) a fost atent monitorizată de defensiva adversă, astfel că nu și-a putut face jocul obișnuit. Asta s-a văzut și din cifrele ei. În prima repriză a terminat cu 13% (1 gol din 8 aruncări). Fără Cristina Neagu în zi de gol, dar cu Yuliya Dumanska într-o formă de zile mari, România a ajuns la doar două goluri diferență spre finalul primei reprize și a egalat superb după pauză la 15-15, părând că și-a revenit complet și ar putea chiar câștiga partida.

De aici, tricolorele nu au mai contat. Au venit și trei eliminări la rând, astfel că Germania a luat din nou viteză. S-a desprins la 20-16, decisiv pentru a scăpa în învingătoare. Adversarele au fost și ele ezitante, erau de bătut, dar România nu a putut mai mult azi. Nu a avut putere, nu a avut nici luciditate, astfel că a fost nevoită să se recunoască învinsă, în ciuda unui procentaj de 43% cu care a terminat excelenta portăriță Dumanska.

România a avut o eficiență de 44% la aruncările la poartă. Cristina Neagu a terminat cu 29%. Următorul meci este sâmbătă, cu Polonia, de la ora 17:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri