Caută
Close this search box.

Demisie de răsunet la vârful politicii: „După negocierile pentru guvern, renunț la mandatul de preşedinte executiv”

Anunț neașteptat și șocant chiar la vârful politicii.

Iar anunțul vine în plină perioadă de negocieri dintre cele mai dure pentru formarea noului guvern de coaliție.

Este vorba de un politician important, Porcsalmi Bálint, președintele executiv al UDMR, care a anunțat că renunță la funcția pe care o deținea în cadrul formațiunii încă din 2017, motivând că misiunea pe care şi-a propus-o s-a încheiat.

Demisie la vârful UDMR. Preşedintele executiv al partidului a anunţat vineri, pe pagina sa de Facebook, că va renunţa la funcţia pe care o deţine din 2017, dar numai după ce se vor încheia negocierile pentru formarea noului guvern.

„Am trecut peste doi ani grei și patru campanii electorale reușite pentru care le sunt recunoscător colegilor și voluntarilor mei care s-au luptat în toată această perioadă. Pe lângă îndatoririle mele executive, am gestionat alegerile prezidențiale de anul trecut, alegerile locale din acest an și apoi alegerile parlamentare.

Demisie în UDMR. Porcsalmi Bálint anunţă că misiunea sa s-a încheiat

Pe 6 decembrie, sarcina pe care am întreprins-o s-a încheiat. Conform planurilor mele, după negocierile de formare a guvernului, voi renunța la mandatul de președinte executive” a scris Porcsalmi Bálint pe contul de Facebook al UDMR.

Liberalii au pregătit o schiță de Guvern pe care o vor prezenta la negocierile cu cei de la USR-PLUS și UDMR. În varianta PNL va crește numărul de portofolii prin spargerea actualelor ministere, dar vor fi și trei funcții de vicepremier.

Astfel, funcțiile de vicepremieri ar putea fi ocupate de Raluca Turcan, Dan Barna și Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri