Caută
Close this search box.

Deputat PSD, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție

dna

Deputatul Luminița Jivan, fost președinte al PSD Caraș-Severin, a fost trimisă în judecată de DNA, într-un dosar în care este acuzată de fapte de corupție. Potrivit procurorilor, ar fi promis unui om de afaceri că intervine astfel încât acesta să primească un contract, în schimbul finanțării organizației PSD din Caraș-Severin și campaniile în presa locală.

Deputatul Luminița Jivan, fost președinte PSD Caraș-Severin, a fost trimisă în judecată de DNA pentru fapte de corupție

Luminița Jivan a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de folosire a influenței ori autorității unei persoane care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Faptele au fost comise în perioada în care a condus filiala Caraș-Severin a PSD.

În același dosar, a fost trimis în judecată și administratorul unei firme, pentru complicitate la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității unei persoane care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În rechizitoriul procurorilor DNA se precizează că în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, în calitate de președinte al ganizației de partid, Luminița Jivan i-ar fi promis reprezentantului firmei, om de afaceri care oferta în cadrul unei proceduri de achiziții publice de lucrări de reabilitare a străzilor dintr-un oraș din județul Caraș Severin, că va interveni pe lângă primarului (martor) în virtutea ierarhiei interne de partid și îl va determina să atribuie contractul societăților controlate de omul de afaceri.

Pe lângă funcția deținută în partid, Jivan s-ar fi bazat și pe faptul că ar fi contribuit la asigurarea finanțării lucrărilor ce urmau să fie făcute de primărie prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI).

În schimb, omul de afaceri s-ar fi obligat să ofere sume de bani organizației locale a partidului conduse de ea și să finanțeze campanii locale de presă favorabile PSD. Dosarul a fost trimis pentru judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri