Caută
Close this search box.

Deputatul USR PLUS Mihai Badea, coordonatorul campaniei „Fără penali”, urmaşul lui Florin Iordache la Comisia Juridică

mihai badea

Comisia Juridică din Camera Deputaților, care a fost condusă în Regimul Dragnea de Florin Iordache, este condusă acum de un deputat de la USR PLUS. Acesta este Mihai Badea, avocat de profesie. Mihai Badea a fost președintele Comitetului de inițiativă „Fără penali în funcții publice”.

„Eu sunt avocat din 2009, membru al Baroului București, am absolvit Drepul la stat. La Parlament, în calitate de consilier al grupului USR, mi-am dezvoltat o competență pe partea de Drept constituțional – am fost implicat în redactarea celor peste 70 de sesizări la Curtea Constituțională, din care mai mult de jumătate au fost admise chiar și de actualul CCR, condus de Valer Dorneanu”, a explicat Badea, înainte de alegeri, pentru Recorder.

Întrebat ce planuri are ca parlamentar, Badea a răspuns:

„Dacă am exclude proiectul de revizuire a Constituției, cel mai important, din punctul meu de vedere, ar fi Legile Justiției. Și aici am dori să facem mai mult decât să anulăm modificările PSD-ALDE din Epoca Dragnea, am vrea să aducem și multe îmbunătățiri, care se regăsesc în programul de guvernare al USR-PLUS”.

Grupul parlamentar al PSD de la Camera Deputaților deține șefia a opt comisii permanente, PNL – 6, USR PLUS – 4, UDMR – 2, AUR – 2 și Grupul minorităților naționale 2.

Grupul parlamentar PSD a obținut președinția a opt comisii permanente. Costel Dunava va conduce Comisia pentru politică economică, Ciprian Constantin Șerban – Comisia de transporturi, Adrian Chesnoiu – Comisia pentru agricultură, Simona Bucura Oprescu – Comisia pentru administrație, Natalia Intotero – Comisia pentru educație, Steluța Cătăniciu – Comisia pentru cercetarea abuzurilor, Gheorghe Simon – Comisia pentru regulament, Ștefan Moșoiu – Comisia pentru afaceri europene.

Grupul parlamentar al PNL are șefia a 6 comisii, și anume: Comisia pentru buget va fi condusă de Bogdan Huţucă, Comisia de mediu – George Cătălin Stângă, Comisia de sănătate – Nelu Tătaru, Comisia de apărare – Constantin Șovăială, Comisia pentru tehnologia informațiilor – Ion Sabin Sărmaş, Comisia pentru comunitățile de românii din afara granițelor – Gigel Știrbu.

USR PLUS va conduce 4 comisii permanente. Comisia pentru muncă va fi condusă de Oana Țoiu, Comisia pentru cultură – Iulian Bulai, Comisia juridică – Mihai Badea, Comisia pentru tineret și sport – Tudor Pop.

UDMR va avea președinția a 2 comisii. Comisia pentru industrii și servicii va fi condusă de Bende Sandor și Comisia pentru politică externă de Biro Rozalia.

Grupul minorităților naționale deține șefia a 2 comisii. Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale va fi condusă de Iusein Ibram și Comisia pentru știință și tehnologie va fi condusă de Dragoș Zisopol.

AUR va deține președinția a 2 comisii: Comisia pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați și Comisia pentru constituționalitate. Acest grup încă nu și-a nominalizat membrii în comisiile permanente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri