Caută
Close this search box.

Doliu în spital! Încă un reputat medic român a pierdut lupta cu virusul

Noul coronavirus a făcut o nouă victimă printre cadrele medicale din România, de aceasta dată în județul Neamț, fiind al treilea medic din acest județ care pierde lupta cu virusul.

Medicul de familie Mihaela Carmen Covrig s-a stins din viață astăzi, 28 decembrie, la Spitalul de Pneumologie din Iași. Aceasta fusese confirmată pozitiv cu noul coronavirus și internată inițial la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, de unde a fost transferată la Iași, încă de săptămâna trecută, transmite Antena 3, citând Mesagerul de Neamț.

Este al treilea medic din judeţul Neamţ care a pierde lupta cu COVID-19, după medicul de familie Mihaela Puiu şi chirurgul Iosif Koszeghi.

„Avea și alte probleme de sănătate, dar era sub tratament. De ieri a fost intubată și astăzi a murit. Este al treilea coleg cu COVID pe care-l pierdem într-o lună, trebuie să ne vaccinăm”, a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al spitalului județean.

Dr. Mihaela Carmen Covrig era medic de familie în comuna Dobreni, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din judeţul Neamţ și activa şi în cadrul Colegiului Medicilor. Născută în Piatra-Neamț, a absolvit UMF Iași în anul 1982. S-a remarcat ca un reprezentant vocal al medicilor de familie din județul Neamț, ale căror interese profesionale le-a susținut și apărat cu fermitate atât ca președinte al Patronatului Medicilor de Familie Neamț, cât și de la vârful Colegiului Medicilor Neamț.

Aceasta considera iniţiativa înfiinţarii centrelor de permanenţă în medul urban ca fiind foarte utilă, pentru a degreva unităţile de primire a urgenţe din spitale de avalanşa de solicitări.

„Înființarea centrelor de permanență a fost o iniţiativă foarte bună şi utilă, dar deja s-a ajuns la cu totul altceva. Părerea mea este că aceste centre îşi dovedesc utilitatea strict în mediul rural, sau în localităţile unde nu există alte structuri medicale. Acolo bolnavii chiar pot primi consultaţii, tratamente şi nu mai ajung la spitale.

Din păcate, în oraşe, la Piatra Neamț de exemplu, s-a ajuns să avem mulţime de centre, la câteva sute de metri unele de altele şi nu facem decât să consultăm câte un beţiv, ori facem injecţii.

Cred că aceste centre au devenit o afacere şi reprezintă un debuşeu pentru a intra în sistemul de medicină primară prin eludarea unor legi”, declara medicul Mihaela Covrig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri