Caută
Close this search box.

Dolj: Consilier local, condamnat la închisoare pentru trafic de droguri de mare risc

Laurenţiu Alin Diaconescu, fost candidat la Primăria Băileşti și actual consilier local din partea PSD, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. De asemenea, vreme de 2 ani, el nu mai are dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi nici dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Decizia aparține Curții de Apel Craiova și e definitivă. Dat fiind acest verdict, Diaconescu își va pierde mandatul de consilier local.

Consilierul local Laurenţiu Alin Diaconescu, condamnat definitiv pentru trafic de droguri

Procurorii l-au acuzat pe Laurenţiu Alin Diaconescu de faptul că, în calitate de responsabil cu achiziţiile în cadrul unei farmacii administrate de soţia sa, a vândut fără a avea dreptul produse din gama opioidelor, care intră în categoria stupefiantelor.

Anchetatorii au susținut că Diaconescu s-a implicat în obţinerea unor medicamente care conţineau substanţe stupefiante sau psihotrope pentru a le vinde unui bărbat care locuia în Suedia. Acesta din urmă pretindea că mama sa are nevoie de medicamente, fiind bolnavă de cancer.

„Inculpatul a vândut, fără drept, cele 5 (cinci) cutii cu comprimate oxidolor inculpatului, fără a-i cunoaşte identitatea, fără a-i solicita acestuia vreun act care serveşte la identificare sau legitimare şi fără a-i solicita vreo prescripţie medicală specială sau chiar fără regim special”, au susținut procurorii, potrivit Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, cumpărătorul a mai comandat și alte cantităţi de medicamente care conţineau substanţe opioide: „De fiecare dată, hotărârea de a cumpăra, fără drept, de la furnizorii autorizaţi medicamentul oxidolor a luat-o inculpatul Diaconescu Laurenţiu Alin, care apoi a procedat la vânzarea medicamentelor inculpatului PCM, în modalitatea expusă mai sus”.

În total, în baza a nouă facturi separate, el a cumpărat o sută de cutii conţinând 60 comprimate Oxidolor concentraţia 80 mg, folosind doi furnizori în acelaşi timp.

„Pentru a da o aparenţă de legalitate a vânzărilor fără drept de substanţe stupefiante, inculpatul a emis la data de 06.05.2017 un bon fiscal, iar la data de 11.10.2017 un număr de 7 bonuri fiscale cu ajutorul cărora a făcut descărcarea de gestiune şi a creat aparenţa existenţei mai multor cumpărători. Ulterior, pentru medicamentele achiziţionate, inculpatul a descărcat gestiunea electronică aferentă prin operarea fictivă a unui proces verbal de distrugere, inclusiv pentru medicamentele vândute în mod cert către persoana trimisă de către inculpatul PCM, fără a fi însă constituită o comisie conform prevederilor Lg. 339/2005”, au mai arătat procurorii, potrivit Agerpres.

Trimis în judecată în 2018, Laurenţiu Alin Diaconescu și-a aflat acum condamnarea definitivă: 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri