Caută
Close this search box.

Dominic Fritz: Revoluţia din 1989 a început de la Timişoara pentru că libertatea e în spiritul orașului

dominic fritz

Primarul Dominic Fritz a declarat, miercuri, în cadrul şedinţei festive a municipalităţii dedicate împlinirii a 31 de ani de la izbucnirea Revoluţiei din decembrie 1989, că mişcarea a pornit la Timişoara pentru că libertatea a fost întotdeauna în spiritul acestui oraş.

Timişoara a aspirat întotdeauna la mai mult şi a obţinut ce a visat, cu mult curaj şi cu multe sacrificii. Suntem aici azi să onorăm eroismul concetăţenilor noştri din urmă cu 31 de ani, să ne amintim de cei care au murit, dar şi să onorăm şi să-i încurajăm pe cei care duc mai departe flacăra Revoluţiei, până azi. De-a lungul anilor, m-am întrebat de ce a pornit Revoluţia tocmai în Timişoara. Sunt multe răspunsuri, dar unul dintre ele s-a impus în mintea mea. Timişoara a fost prima pentru că libertatea a fost întotdeauna în spiritul oraşului. A fost spaţiul în care au trăit în libertate şi respect reciproc oameni din diferite popoare, de diferite limbi şi culturi. Această tensiune creatoare a fost creuzetul pentru decembrie ’89„, a afirmat Dominic Fritz, citat de Agerpres.

El a subliniat faptul că unii dintre cei care au pornit Revoluţia au fost prezenţi la evenimentul de miercuri pentru a readuce din trecut mesajul Timişoarei din decembrie ’89, de libertate, adevăr, demnitate, solidaritate, dreptul la o viaţă mai bună.

Dominic Fritz a arătat că în toţi anii petrecuţi în Timişoara şi-a dorit să descopere poveştile timişorenilor despre Revoluţie.

Primarul a accentuat că Ziua Revoluţiei în Timişoara este în fiecare zi, pentru că „în fiecare zi avem datoria să ne trăim vieţile în libertate, adevăr, demnitate, solidaritate şi aspiraţia la o viaţă mai bună, azi şi pentru totdeauna”.

Acesta este mesajul viu al Revoluţiei„, a încheiat Dominic Fritz.

Până pe 22 decembrie, în Timişoara vor avea loc mai multe manifestări dedicate împlinirii a 31 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri