Caută
Close this search box.

Donald Trump a mai primit o lovitură de la Curtea Supremă a Statelor Unite

Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite i-a administrat o nouă lovitură lui Donald Trump, refuzând să accepte un apel introdus de susţinătorii săi, pentru a bloca certificarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în statul-cheie Pennsylvania, notează AFP, via Agerpres.

Templul dreptului american, care numără trei magistraţi numiţi de Donald Trump, din totalul de nouă, nu şi-a motivat decizia, prima în legătură cu acest subiect, de când preşedintele american s-a lansat într-o gherilă judiciară, pentru a contesta înfrângerea sa în faţa lui Joe Biden.

Preşedintele republican refuză în continuare, la peste o lună după alegeri, să-şi recunoască înfrângerea în faţa democratului Joe Biden, prezentându-se ca o victimă a „fraudelor uriaşe” fără să prezinte dovezi convingătoare.

Cu ajutorul susţinătorilor săi, el a introdus plângeri în mai multe state-cheie, dar aproape toate au fost deja respinse de tribunale.

Una dintre ele, formulată de alesul republican Mike Kelly, a contestat legalitatea votului prin corespondenţă în Pennsylvania. După respingerea sa de către Curtea Supremă a acestui stat-cheie, reclamanţii s-au îndreptat rapid spre Curtea Supremă a Statelor Unite pentru a-i solicita să blocheze toate operaţiunile electorale până îşi prezintă argumentele.

Respingând apelul lor, cei nouă judecători ai Curţii pun capăt acestei proceduri şi semnalează că nu intenţionează să se amestece în litigii post-electorale.

Donald Trump a sperat însă că Înalta Curte, pe care a remaniat-o profund, va interveni în favoarea sa. A doua zi după scrutin, el a spus că doreşte să o sesizeze.

În 2000, Curtea Supremă a decis încetarea numărării voturilor în Florida, unde George W. Bush dispunea de numai 537 de voturi în faţa democratului Al Gore, ceea ce i-a permis republicanului să câştige alegerile.

Statul Texas, condus de republicani, a introdus marţi un alt recurs la Curtea Supremă a SUA pentru a cere invalidarea rezultatelor în patru state-cheie, dar, potrivit experţilor, şi acest demers este sortit eşecului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri