Caută
Close this search box.

Dosarul caselor din Sibiu ale familiei Iohannis a fost clasat definitiv

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins miercuri o plângere împotriva deciziei procurorilor de a clasa un dosar în care familia preşedintelui Klaus Iohannis a fost reclamată de o publicaţie online pentru că ar fi refuzat să restituie statului peste 300.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu, care ar fi fost dobândit nelegal.

Plângerea a fost făcută de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro.

„Respinge, ca inadmisibilă, plângerea formulată de petenta SC Jurindex Media SRL împotriva ordonanţei de clasare nr. 260/P/2018 din data de 06 februarie 2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică confirmată prin ordonanţa nr. 448/C/2020 din data de 16 septembrie 2020 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în decizia instanţei, care este definitivă, potrivit Agerpres.

Pe 6 februarie, procurorii de la Parchetul General au clasat un dosar în care familia preşedintelui Klaus Iohannis a fost reclamată de site-ul luju.ro pentru că ar fi refuzat să restituie statului peste 300.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului, dosarul a fost clasat în baza art. 16, lit i) din Codul de procedură penală, care prevede că „există autoritate de lucru judecat”, respectiv faptul că faptele reclamate au mai fost investigate în alte dosare, care au fost închise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri