Caută
Close this search box.

Echipa lui Biden de experți în climă: Un afroamerican va conduce în premieră Agenţia SUA de Protecţie a Mediului

joe biden

Preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, şi-a prezentat noua sa echipă de experţi în energie şi domeniul climatic, care urmează să coordoneze „un plan ambiţios” dedicat combaterii schimbărilor climatice. Agenţia SUA de Protecţie a Mediului va fi condusă, în premieră, de un american de culoare, informează BBC.

„Nu avem timp de pierdut”, a declarat Joe Biden, care a promis că subiectul schimbărilor climatice va reprezenta o prioritate a noii sale administraţii care va încerca astfel să repare politicile şi deciziile administraţiei Trump.

Potrivit Digi 24, SUA s-au retras oficial din Acordul pentru climă de la Paris pe 4 noiembrie 2020. Acordul are ca principal scop împiedicarea creşterii temperaturii globale, în acest secol, la mai mult de 2°C peste nivelurile preindustriale.

Preşedintele încă în exerciţiu, Donald Trump, este un opozant vehement al Acordului de la Paris, despre care a afirmat că are ca obiectiv distrugerea economiei americane.

În schimb, Biden a promis că, odată instalat la Casa Albă, va reinclude SUA în acest acord climatic.

Echipa de experţi în domeniul climatic a preşedintelui ales Joe Biden include primul american de culoare, Michael Regan, care va conduce Agenţia SUA de Protecţie a Mediului.

De asemenea, administraţia Biden va include şi un amerindian care va conduce, în premieră, Departamentul de Interne al SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri