Caută
Close this search box.

Erdogan: Sancțiunile UE sunt părtinitoare și nelegitime

Liderii Uniunii Europene au decis, joi, să sancționeze acțiunile „ilegale și agresive” ale Turciei în Marea Mediterană împotriva Greciei și Ciprului.

O nouă bravadă a Turciei. Ankara a respins, vineri, decizia Uniunii Europene (UE) de a adopta sancțiuni împotriva acesteia pentru activitățile sale din estul Mediteranei, numindu-le „părtinitoare și nelegitime”.

„Respingem această atitudine părtinitoare și nelegitimă cuprinsă în concluziile summitului UE”, a declarat Ministerul turc de Externe într-un comunicat, scrie Le Point.

Liderii Uniunii Europene reuniți la summitul de la Bruxelles au decis joi să sancționeze acțiunile „ilegale și agresive” ale Turciei în Mediterana împotriva Greciei și Ciprului.

Summitul celor 27 a adoptat sancțiuni individuale care ar trebui să vizeze numele implicate în activitățile de explorare ale Turciei în estul Mediteranei. Lista persoanelor vizate de sancțiuni ar trebui întocmită în următoarele săptămâni.

Câteva luni de tensiuni
Lucrările de explorare a gazelor din Turcia în zonele maritime disputate cu Grecia și Cipru se află în centrul tensiunii de luni de zile. Criza dintre Atena și Ankara s-a intensificat odată cu desfășurarea, în august, de către Turcia a navei de cercetare seismică Oruç Reis în zonele maritime disputate.

Într-un aparent gest de calmare, Ankara a anunțat la sfârșitul lunii noiembrie revenirea în port a navei Oruç Reis. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, miercuri, că posibilele sancțiuni ale UE nu sunt „o preocupare majoră” pentru Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri