Două fake news evidente circulă pe Facebook, despre cipuri și vaccinul Covid.

Primul este o schemă electrică, prezentată ca fiind pentru cipul ascuns în vaccinul anti COVID-19, care este distribuită intens pe rețelele sociale, cu o aşa-zisă explicație despre cum ar funcționa controlul de la distanță.

”Rușii au reușit să scoată nanocipuri din vaccinul Pfizer și au publicat o schemă cu funcții! Te voi plimba prin toate în scurt timp.
Cipul este format din doar 4 procesoare și 4 tranzistoare. Semnalul prin rețeaua de 5 G intră la stânga pe INPUT. Așa te controlează ei.
Puterea se face prin căldura corpului și toate părțile sunt conectate la tensiunea respectivă. Semnalul este procesat în primul procesor cu un filtru de frecvență și tranzistor, care îl întăresc.

Semnalul crescut continuă să meargă către un alt procesor care controlează MT-2 GAIN sau cât de mult impact va avea asupra psihicului tău. Acest control este variabil și îl poate consolida sau reduce la dorință”, acesta este comentariul care însoțește schema.

Imaginea folosită nu are legătură cu un cip, ci este în realitate schema unei pedale pentru chitara electrică, folosită de muzicieni.

„Am folosit și eu. Pe vremuri, nu oricine avea rude în străinătate: de multe ori, dacă îți trebuia o pedală pentru chitară, era musai să apelezi la cineva priceput într-ale electronicii să o construiască artizanal, cu ce componente se mai găseau atunci pe piață, sau la casa omului cu relații în domeniu”, a explicat Dorin Ciobîcă, membru al formației Semnal M, care este adevărata utilizare a respectului grafic.

De altfel, acest lucru este evident chiar din specificațiile desenului, căci un eventual cip implantant în corp nu ar avea nevoie de circuite pentru „bass”, „treble” sau pentru volum.

Deși multă lume a sesizat că schema și prezentarea care o însoțește sunt o aberație, au existat și numeroase distribuiri în grupurile de conspiraționiști, care au tratat „dovada” cu seriozitate.

Imaginea care a pornit ca o glumă și a ajuns să fie luată în serios pe grupurile antivaccinare a fost publicată online, în ziua în care a început vaccinarea anticovid în țările Uniunii Europene, potrivit Europa FM.

O altă minciună care circulă pe Facebook este privitoare la o fabulatorie legătură între laboratorul din Wuhan și Pfizer.

Antivacciniștii și adepții teoriilor conspirației distribuie pe rețelele sociale un text care sugerează că laboratorul din Wuhan, unde sunt studiate bacterii periculoase, ar fi deținut indirect de producătorul de vaccin Pfizer.

„Laboratorul biologic chinez din Wuhan este deținut de Glaxo! Care, din întâmplare, deține Pfizer! (cel care produce vaccinul!) Care, din întâmplare, e gestionat de finanțele Black Rock.
Care, din întâmplare, gestionează finanțele Societății Open Foundation (FUNDAȚIA SOROS)! Care, din întâmplare, servește AXA franceză!
Care din întâmplare, deține compania germană Winterthur.
Care, din întâmplare, a construit laboratorul chinez din Wuhan!
Cumpărat accidental de germanul Allianz. Care, din întâmplare, ca acționar are Vanguard. Care este acționar al Black Rock.
Care controlează băncile centrale și administrează circa O TREIME din CAPITALUL global de investiții. Care, din întâmplare, este un mare acționar al MICROSOFT. Proprietatea lui BILL GATES, care din întâmplare este acționar al PFIZER (care vinde VACCINUL minune) și în prezent este primul sponsor al OMS !!!
Dacă nu este suficient de clar de ce a intrat UN LILIAC și a apucat ȘARPELE și TOATĂ PLANETA S-A INFECTAT, mai pot continua!
Dar vă rog să NU DISTRIBUIȚI MASIV postarea mea!”, astfel sună mesajul distribuit de sute de ori pe Facebook.

Mesajul conține numai informații false, care sunt foarte ușor de verificat și de demontat.

Mesajul a fost creat pornind de la teoria că actualul coronavirus a fost creat de oameni, ca o armă biologică sau pentru a obține controlul populației, la Institutul de Virusologie din Wuhan, orașul de unde a pornit pandemia.

Teoria nu a fost niciodată demonstrată. Din contră, oamenii de știință care au analizat coronavirusul consideră că acesta a evoluat natural.

În realitate, compania britanică GlaxoSmithKline (GSK) nu deține laboratorul din Wuhan. Și nu deține nici compania care a creat primul vaccin anti-COVID-19 aprobat, Pfizer, după cum menționează o analiză Reuters.

Institutul de Virusologie din Wuhan aparține exclusiv statului chinez, fiind parte a Academiei Chineze de Știință, controlată la rândul său de Consiliul de Stat al Republicii Populare China.

Între GSK și Pfizer a existat o colaborare, dar compania care a produs vaccinul are ca acționar majoritar Vanguard Group și alți acționari mai mici.

BlackRock este una dintre cele mai importante firme de gestionare a activelor din lume și un furnizor de servicii de gestionare a investițiilor, de gestionare a riscurilor și de consiliere pentru clienți din întreaga lume., fără nici o legătură cu GSK sau cu Pfizer. Nici nu ar avea cum, din moment ce este unul dintre principalii concurenți ai Vanguard.

BlackRock manageriază companii și active de peste 7.81 trillioane de dolari, potrivit propriei prezentări.

Mai departe, legăturile invocate în mesajul fals cad de la sine. Mai mult, nu e clar la ce se referă autorul când vorbește despre „Axa franceză”.

334 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here