Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, organizat de obicei la începutul lunii februarie, a fost amânat pentru martie, iar competiţia va avea loc online din cauza pandemiei de COVID-19.

Cea de-a 71-a ediţie a Berlinalei va avea loc în „două etape”, cu o competiţie online şi acordarea de premii în martie, precum şi cu proiecţii deschise publicului în iunie, au declarat cei doi directori ai festivalului, Mariette Rissenbek şi Carlo Chatrian, într-un comunicat.

Odată cu schimbarea formatului festivalului în 2021, vom avea şansa de a proteja sănătatea tuturor oaspeţilor şi de a susţine repornirea industriei cinematografice„, a declarat directorul executiv al Berlinalei, Mariette Rissenbeek.

Selecţia oficială a filmelor va fi dezvăluită în luna februarie. Filmele câştigătoare vor fi apoi proiectate pentru public în iunie în săli sau în cinematografe în aer liber.

Creată în 1951, Berlinala este împreună cu Festivalul Internaţional de Film de la Cannes şi cu Festivalul de Film de la Veneţia unul dintre cele trei principale festivaluri de film din Europa.

776 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here