Caută
Close this search box.

Florina Presadă: USR-PLUS a obținut un scor dezastruos la alegeri. Aroganța și nepotismul găștii de la conducere ne-a adus aici. Demisia!

florina presadă

Senatoarea USR Florina Presadă a susținut, luni, că alegerile parlamentare nu au fost câștigate de PNL sau PSD, ci pierdute de USR-PLUS. Și asta deoarece liderii alianței, între care i-a enumerat pe Dan Barna, Claudiu Năsui, Cristian Ghinea și Vlad Voiculescu, au dat dovadă de aroganță și nepotism, marginalizând orice voce critică. Iar electoratul a înțeles și a sancționat asta la vot. În opinia ei, soluția pentru redresarea USR-PLUS este demisia liderilor și promovarea meritocrației și democrației interne.

Unul dintre cei mai apreciați senatori din actuala legislatură, Florina Presadă a ajuns ea însăși pe loc neeligibil pe listele formațiunii la parlamentare, după contre avute cu liderii USR. Ea s-a alăturat astfel vocilor care au solicitat demisii la nivelul conducerii alianței, după rezultatul slab obținut în alegeri.

Florina Presadă a explicat rezultatul extrem de slab obținut de USR-PLUS la alegerile parlamentare

Luni, într-o postare pe Facebook, Florina Presadă a catalogat drept „dezastruos” scorul obținut de USR-PLUS la alegerile legislative, așa cum au fost, de altfel, toate rezultatele electorale ale formațiunii de după scrutinul europarlamentar. În opinia sa, conducerea partidului refuză să vadă realitatea cu care se confruntă.

Presadă a acuzat conducerea partidului că a făcut grave greșeli, iar electoratul USR-PLUS a înțeles ce se întâmplă și a acționat în consecință.

„Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu și cei care sunteți în această gașcă, aroganța voastră și nepotismul ne-au adus aici! Absenteismul tot de aici ni se trage, nu numai rezultatul electoral mic. Alegătorii noștri și românii ne-au citit, nu îi putem păcăli cu vorbe goale!

Ăsta e rezultatul politicii voastre de gașcă, bazată pe suspendări și excluderi, pe marginalizarea oricărei voci critice și promovarea oamenilor loiali găștii de la conducere, fără niciun fel de interes pentru oameni și alegători”, a scris senatoarea, pe rețeaua socială.

Presadă a mai afirmat că alegerile parlamentare nu au fost câștigate de PSD sau PNL, ci pierdute de USR-PLUS: „Votanții USRPLUS vor un alt fel de politică. Meritocratică. Nu-i poți obliga pe români să voteze, e dreptul lor democratic să nu voteze dacă simt sau cred că nu au ce sau de ce să voteze. Înțelegeți măcar acum că votantul USRPLUS nu poate fi dus cu preșul. Stați liniștiti, alegătorii noștri vor ieși în stradă dacă o sa fie nevoie”.

Florina Presadă susține că e nevoie de demisii la nivelul conducerii USR-PLUS, după rezultatul obținut în alegerile parlamentare

Senatoarea a insistat apoi că, în acest moment, formațiunii îi lipsește un lucru fundamental – asumarea. În opinia sa, din respect pentru alegători, liderii ar trebui să-și prezinte demisiile.

Florina Presadă a mai notat că promovarea meritocrației și democrației interne sunt singurele metode prin care USR-PLUS poate demonstra cu adevărat că face politică altfel.

„Încercați o minimă asumare, domnilor, măcar în ultimul ceas. Din respect pentru români, pentru alegători. Partidul ăsta nu e al vostru sau al meu, e al lor!

În acest moment ne lipsește un lucru fundamental pentru o politică onestă: ASUMAREA. Vina pentru acest scor e a conducerii care a sabotat, prin deciziile sale, entuziasmul susținătorilor USRPLUS. Aceștia sunt oameni care s-au mobilizat la europarlamentare pentru că au simțit că au motive să o facă și care au dat un mesaj deja USRPLUS la prezidențiale, mesaj pe care aceeași conducere a ales să-l ignore.

Demisia voastră și promovarea meritocrației și democrației interne sunt singurele modalități prin care putem arăta că nu facem politică în interesul găștii din partid. Asta așteaptă susținătorii noștri”, a mai scris senatoarea USR, pe Facebook.

În finalul postării, Florina Presadă a ținut să le mulțumească tuturor românilor, fie că au fost sau nu la vot: „Știu, nu asta e politica pe care v-am promis-o. Voi încerca, atât cât pot, să schimb acest lucru. Iubiți România cu ochii deschiși!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri