Caută
Close this search box.

Fostul deputat PSD Octavian Goga, reţinut pentru evaziune fiscală

Fostul deputat PSD Octavian Goga a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii din Mureş şi urmează să fie prezentat unui judecător cu propunere de arestare preventive. Fostul deputat este acuzat de infracţiuni economice. Octavian Goga mai are o condamnare după ce a condus şi beat şi fără permis.

144 de mandate de percheziţie au fost puse în aplicare luni dimineaţă în cadrul unei acţiuni de amploare desfăşurate în Bucureşti şi 13 judeţe privind un dosar de evaziune fiscală şi înşelăciune.

Conform surselor Digi24, printre cei vizaţi se află şi fostul deputat Octavian Goga, condamnat definitiv într-un alt dosar. Un număr de 15 mandate de aducere au puse în executare.
Acţiunile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi au avut loc în judeţele Mureş, Braşov, Covasna, Argeş, Alba, Bistriţa-Năsăud, Bucureşti, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiş şi Tulcea.

În fapt, în perioada 2016 – prezent, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator pentru şase societăţi comerciale, ar fi desfăşurat relaţii comerciale, fără evidenţierea acestora în contabilitate. Conform surselor Digi24, ar fi vorba de fostul deputat Octavian Goga.

Pentru obţinerea unor beneficii fiscale, el ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conţinut real şi, cu sprijinul unui funcţionar de la bancă, ar fi fost obţinute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare. Ulterior, banii obţinuţi ar fi fost folosiţi atât în cadrul societăţilor, cât şi in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracţională. Prejudiciul urmează a fi stabilit după administrarea probatoriului.

În data de 13 martie 2018, instanţa l-a condamnat pe Octavian Goga la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La alegerile parlamentare din 2016, Octavian Goga a obţinut 1.967 de voturi, cu un vot în plus faţă de candidatul ALDE Covasna. El a primit mandatul de deputat în urma redistribuirii voturilor la nivel naţional. În iunie 2017, Octavian Goga a informat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că a demisionat din PMP şi că va activa în Grupul parlamentar al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri