Caută
Close this search box.

Fostul fotbalist John Barnes, în apărarea lui Colţescu. „Dacă ar fi fost cinci antrenori negri și un antrenor alb…”

john barnes

Fosta legendă de la Liverpool, John Barnes, sare în apărarea arbitrului român Sebastian Colțescu: „Dacă ar fi fost cinci antrenori negri și un antrenor alb, atunci l-ar fi indicat cu expresia cel alb. Ce altceva putea sau trebuia să spună?”, s-a întrebat John Barnes, scrie Mediafax.

„Dacă ar fi fost cinci antrenori negri și un antrenor alb, atunci l-ar fi indicat cu expresia «cel alb». Ce altceva putea sau trebuia să spună?”, s-a întrebat fostul internațional englez John Barnes, pe Twitter.

Barnes, expert TV și comentator sportiv, este un activist fervent împotriva rasismului și a discriminării, în fotbalul englez.

Conform DailyMail, acesta a susținut în mod repetat urmăritorilor săi de pe Twiteer că oficialul român nu a făcut nimic rău, ci doar și-a îndeplinit obligația de a transmite informații arbitrului principal.

Când un utilizator de pe Twitter i-a spus că există multe modalități de a identifica pe cineva fără a se referi la rasă, Barnes a răspuns: „Dacă sunt singura persoană albă dintr-o cameră sau grup… SUNT?… cum altfel ai fi descris tu singura persoană albă sau neagră dintr-un grup?”, a spus el.

Barnes consideră că nu este nici o problemă cu limbajul utilizat, atâta timp cât expresia în limba română nu are conotație rasistă

Poziția englezului a fost contestată în mod repetat cu diferite contraargumente și întrebări, însă el a insistat până la capăt că oficialul român nu a făcut decât să își îndeplinească îndatoririle de arbitru de rezervă.

Mai mult, Barnes consideră că nu este nici o problemă cu limbajul utilizat, atâta timp cât expresia formulată în limba română nu are conotație rasistă.

„Și chiar dacă a spus negru… dacă acesta este cuvântul românesc pentru negru… ce nu este în regulă?”, a întrebat englezul.

Suporterii fotbalului și-l amintesc pe John Barnes când acesta a ridicat de pe gazon o banană aruncată asupra lui și a decojit-o, mușcând apoi din ea, în timpul unui meci dintre Liverpool și Everton din 1988.

Sebastian Colțescu a folosit cuvântul „negru” pentru a-l indica pe antrenorul de origine camuruneză Pierre Webo, marți seara, în timpul partidei dintre PSG și Basaksehir Istanbul, atunci când Ovidiu Hațegan, arbitru central, i-a cerut să îi indice oficialul de pe banca turcilor pe care trebuia să îl sancționeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri