Caută
Close this search box.

George Simion a anunțat că va declanșa procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis

george simion

Şeful statului şi-a concentrat atenţia pe numirea unui nou prim-ministru, dar şi pe lupta cu PSD. A ignorat, se pare, succesul celor de la AUR la alegerile parlamentare. George Simion, liderul partidului-surpriză, insistă pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Abia ajunşi în Parlament, reprezentanţii Alianței pentru Unirea Românilor s-au arătat frustraţi de faptul că liderul de la Cotroceni doreşte să numească un premier tot de la PNL. George Simion cere ajutorul celor de la PSD pentru suspendarea lui Klaus Iohannis.

„Vom iniţia noi suspendarea preşedintelui”

„Mă uit către PSD și nu înțeleg de ce nu inițiază suspendarea președintelui. Dacă nu inițiază PSD-ul, o vom iniția noi. Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral. Dacă am fi fost prima sau a doua forță politică în România, cu siguranță am fi cerut suspendarea acestui președinte care nu este iubit de poporul român, după cum s-a văzut la vot. Poporul român i-a acordat președintelui Iohannis 25%”, a declarat George Simion la un post de televiziune.

AUR se bucură pentru demisia lui Ludovic Orban

Până la eventuala suspendare a lui Klaus Iohannis, George Simion de la AUR se bucură că Ludovic Orban şi-a dat demisia. „Ne bucură demisia lui Orban. Nu facem nicio coaliţie de guvernare. Nu-i vom dezamăgi pe votanţi. Ce am stabilit şi felul cum ne raportăm la partidele sistemului va rămâne aşa cum am anunţat. Nu facem nicio coaliţie la guvernare.

Numele anunţate până acum pentru funcţia de prim-ministru nu ne satisfac. Parlamentarii AUR nu îi vor vota pe aceşti indivizi. Aşteptăm din partea partidelor de pe primele locuri să vedem ce opţiuni asumate oficial au (…) AUR nu tranzacţionează voturile susţinătorilor. Nu putem să îi dezamăgim, nu putem face coaliţie nici cu aşa-zisa stângă, nici cu aşa zisa dreaptă”, a mai afirmat George Simion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri